”Să știi să folosești un calculator e ca mersul pe jos în ziua de azi”, spune Maftei Răuță, un voluntar care s-a implicat activ pentru ca o întreagă comunitate să știe să folosească un calculator. De la cei mai mici membri ai comunității, până la seniori ajunși la vârste venerabile, cu toții au șansa de a dobândi cunoștințele minime de utilizare a unui computer, care să îi ajute în viața de zi cu zi.
Se întâmplă în comuna Cănești, iar ideea a pornit de la realitatea cotidiană: de fiecare dată când sătenii aveau nevoie să printeze un document ori să trimită o cerere mergeau la primărie, unde un calculator era la dispoziția cetățenilor, dar de fiecare dată se impunea și ajutorul venit de la o altă persoană pentru utilizarea tehnologiei.
Totul până acum, când Fundația Comunitară Buzău a implementat în localitate proiectul ”Informatică pentru toți”. Partener-voluntar al Fundației a fost Maftei Răduță de la OMV Petrom, proiectul fiind finanțat prin programul BRAVoluntar ediția 2023, dezvoltat de Fundația OMV Petrom și Asociația pentru Relații Comunitare. Acesta a constat în dotarea școlii din comună cu un laborator modern de informatică și crearea unui program intensiv de învățare a noțiunilor de bază privind operarea unui PC, destinat atât copiilor, cât și adulților.
”Din fericire, copiii și adulții din comunitate au acum un loc unde pot învăța să folosească un calculator pentru viitor – cum să își facă un CV, cum să își verifice o adresă de mail și cum să își caute un loc de muncă. Cu sprijinul voluntarilor OMV Petrom, dar și a Fundației Comunitare Buzău, școala din Cănești are acum un laborator modern de informatică și un program serios de învățare pentru copii, dar și pentru oamenii din comunitate. Aici, oricine poate învăța cum se operează un calculator, cum se scrie un CV, cum se printează un fișier. Ba mai mult, cei 46 de copii de la școala din Cănești primesc cursuri de robotică”, arată Asociația pentru Relații Comunitare într-o postare pe Facebook.
Adaugă comentarii