Consilierul municipal USR PLUS, Irinel Cîrstea, fost președinte al progresiștilor buzoieni, a simțit și el nevoia să intre în dezbaterea dintre politicieni iscată de referendumul prin care se încearcă unirea Ținteștiului cu Buzăul.
Într-o postare pe contul său de facebook, Cîrstea încearcă să explice de ce va vota la referendum, dezvăluind astfel că va merge la urne, chiar dacă noul șef de partid, Mihai Răzvan Moraru, dar și prefectul Silviu Iordache, s-au pronunțat public că se abțin în privința referendumului, explicând și de ce au această poziție.
” Singurul motiv pentru care merg să votez la acest referendum este că dispare o primărie, cu toate consecințele: bani mai mulți la buget, mai puțini bugetari și un primar incapabil în minus. Toate aceste argumente mă fac să merg și să votez “DA”.
În aceeași luare de poziție, Irinel Cîrstea face aluzie la faptul că inițiatorul proiectului, primarul Constantin Toma, ar avea un interes în a alipi Ținteștiul de Buzău, dar spune și că toate cele promise de edil nu vor putea fi realizate, nicidecum, pe termen scurt:
”Domnul primar face campanie într-un mod caracteristic: a mințit în 2016 când a spus că asfaltează tot orașul în doar 4 ani, în 2020 când a repetat promisiunea, de ce nu și la acest referendum când afirmă că reabilitează infrastructura din comuna Țintești tot în 4 ani?! Atât domnia sa cât și opoziția știu că cele promise nu sunt realizabile în termenele declarate, dar le este teama să spună că acest proiect este pentru generațiile următoare și că pe termen scurt nu se vor face minuni.
Domnul primar preferă o campanie pe modelul clasic de “crede și nu cerceta”, în timp ce politicienii noi se ascund după întrebări la care nici măcar nu așteaptă un răspuns.
Au fost și vor fi mulți ce vor spune că domnul Toma are un interes, să fiți siguri că are. Vor spune că nu se va ține de promisiunile din campanie, sigur nu se va ține. Dar, dacă doriți să scăpați de acest mod de a face politică nu votul împotriva referendumului este soluția, ci votul de la următoarele alegeri locale”
Totuși, din parcurgea textului lui Cîrstea nu rezultă o idee clară a modului în care se poziționează în legătură cu referendumul, adică, printre altele, dacă îl consideră sau nu a fi oportun de organizat.
Adaugă comentarii