POLITICĂ

Consilierul municipal userist, Irinel Cîrstea, a primit cartonașul galben

Consilierul municipal progresist, Irinel Cîrstea, a primit prima sancțiune din partea partidului său după ce a avut în mai multe rânduri luări de poziție contrare celor stabilite de forurile de conducere statutare ale organizației județene USRPLUS Buzău.

Cîrstea s-a ales cu un avertisment scris după ultima ședință a  Biroului Județean a USRPLUS, adunare la care a și asistat, luând astfel oficial act despre sancțiunea primită. Președintele filialei județene a progresiștilor, Răzvan Moraru, a precizat pentru șansanews.ro că sancțiunea administrată consilierului municipal este cea mai blândă prevăzută de statut, adăugând, însă, că dacă Irinel Cîrstea va persista în atitudinile sale contrare celor ale partidului sancțiunile vor continua până chiar la excluderea din partid. Consilierul Cîrstea a cerut inițial Biroului Municipal Buzău al USRPLUS sprijin pentru acțiunile sale dar forul sus citat a refuzat, prin vot, să i se alăture, a mai declarat președintele organizației județene, Răzvan Moraru.

Reamintim că Irinel Cîrstea s-a plasat pe poziție contrarie deciziilor partidului său în chestiunea referendumului inițiat de primarul Constantin Toma cu privire la unirea muncipiului cu Țintești, declarând public printr-o postare pe Facebook că susține proiectul edilului șef PSD al municipiului reședință de județ susținând, ciudat, că astfel contribuie la șubrezirea PSD-ului.