Actualitate

Construcția impresionantă pe care o vor traversa buzoienii în drum spre Delta Dunării prinde contur. Imaginile sunt spectaculoase

Sursa facebook Radu Aramă
Sursa facebook Radu Aramă

În câțiva ani, buzoienii care vor merge la pescuit sau în concediu în Delta Dunării, vor ajunge mult mai repede la destinație, traversând podul suspendat peste Dunăre, de la Brăila. Cel mai important proiect de infrastructură din țara noastră prinde contur de la o zi la alta iar imaginile de la fața locului sunt spectaculoase.

Zilele trecute, la Brăila, s-a încheiat una dintre cele mai importante operațiuni ale construirii podului – a fost finalizată întinderea cablurilor principale, între blocurile de ancoraj. Acest lucru a presupus o operațiune de amploare pe șantierul podului suspendat peste Dunăre, considerat cel mai complex proiect de infrastructură din România din ultimii 30 de ani.

După finalizarea întinderii cablurilor, muncitorii care lucrează la pod nu au luat însă pauză, ci au început să instaleze primele segmente de grinzi metalice, componentele principale ale viaductului de acces. Pentru aceste lucrări de amploare vor fi folosite utilaje speciale și o macara de circa 600 de tone.

Mai sunt încă multe de făcut, pentru că stadiul lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre a ajuns la 60%.

Podul suspendat de la Brăila este cea mai mare lucrare de infrastructură realizată în România în ultimii 30 de ani. Podul va face legătura peste Dunăre între județele Brăila și Tulcea. Deasupra Dunării vor fi doi kilometri de șosea, dar întreaga lucrare, pe lungimea căreia vor exista viaducte , pasaje plus 33 de poduri și podețe, va fi de peste 23 de kilometri.