Angina este una dintre cel mai frecvent întâlnite afecțiuni în rândul elevilor din Buzău. Este ceea ce au constatat medicii și asistenții școlari în urma controalelor epidemiologice desfășurate în clase, de când a început școala. Au fost însă descoperiți și copii cu păduchi sau cu râie, care au fost trimiși imediat acasă. După ce au fost tratați la domiciliu, copiii au putut reveni la școală, după vindecare, cu aviz epidemiologic de la medicul de familie.
De la începutul anului școlar, în Buzău nu au fost identificate cazuri de gripă, varicelă, rujeolă sau meningită.
”Copiii depistați cu afecțiuni contagioase au fost izolați la domiciliu, tratați de medicii de familie, revenind in colectivitate cu aviz epidemiologic, după vindecare. Structura morbidității este asemănătoare cu cea a anului anterior, pe primele locuri fiind anginele, pediculoza, urmate de alte boli contagioase, scabia si micozele. Nu au fost depistate cazuri de angina streptococica, gripa, rujeola, varicela, scarlatina, boala diareica acuta, meningita, encefalita”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Buzău.
În total au fost peste 200 de copii depistați cu boli transmisibile, care au fost izolați pentru a nu le transmite și colegilor afecțiunile sau paraziții. Incidența este însă redusă, raportat la populația școlară, de 0,3 la sută în mediul urban și 0,7 la sută la sate, comparabilă cu cea din anul școlar precedent.
”La începerea noului an școlar 2023-2024, în județul Buzău s-a făcut triajul epidemiologic pentru 29.441 copii si tineri din mediul urban si 16.284 din mediul rural. Incidența bolilor infecțioase in colectivitățile de copii si tineri buzoiene a fost de 0,45%, asemănătoare cu cea înregistrată la începerea anului școlar 2022-2023. In mediul urban au fost depistați 86 de copii cu boli infecto-contagioase, ceea ce reprezintă o incidenta de 0,3%, iar in mediul rural au fost depistați 122 copii bolnavi, cu o incidenta a bolilor transmisibile de 0,7%”, mai spun oficialii DSP.
Adaugă comentarii