Actualitate

CUM ÎȚI POATE ÎNVESELI ZIUA O MASCĂ DE PROTECȚIE. Ideea e unică (FOTO)

Masca de protecție, un accesoriu obligatoriu în această perioadă în spațiile închise, poate fi transformată într-un obiect care să ne înveselească și să mai uităm, cât de cât, de criza pe care o trăim. Reprezentanții Muzeului Județean Buzău vin cu o idee inedită, care, din primul moment, s-a dovedit a fi pe placul buzoienilor.

Muzeografii s-au gândit să vină cu măști personalizate, unice, pe care să fie imprimate imagini ale unor lucrări de artă și etnografice din patrimoniul Muzeului Județean Buzău. Imaginile postate pe rețelele de socializare, cu câteva modele de astel de măști, au fost distribuite deja de buzoieni și au strâns zeci de aprecieri.

“În contextul pandemiei, purtarea măștilor de protecție este obligatorie. În acest context, după ce s-au redeschis si muzeele, ne-am gândit că ar fi o formulă să atragem vizitatori la muzeu și am solicitat celor care realizează suveniruri pentru magazinul nostru o serie de măști personalizate, atât cu sigla muzeului cât și cu opere din patrimoniul nostru.”, a declarat pentru șansanews.ro directorul Muzeului Județean Buzău, Daniel Costache.

Buzoienii au de unde alege. Au fost realizate mai multe modele care reprezintă motive tradiționale dar și adevărate comori ale BUzăului.

“Măștile sunt imprimate și noi am pus la dispoziție diferite fotografii care reprezintă fie motive tradiționale de pe costumele populare buzoiene, fie lucrări de artă. În perspectiva deschiderii Muzeului de la Colți, avem în pregătire și măști de protecție care au ca temă chihlimbarul.”

Măștile personalizate pot fi achiziționate de la magazinul de suveniruri al Muzeului Județean Buzău. O mască se vinde cu 12 lei.