Regulamentul de atribuire a parcărilor de reședință din municipiul Buzău va fi, din nou, modificat. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost lansat în dezbatere publică.
Una dintre propunerile aduse de autoritățile locale pentru modificarea regulamentului de atribuire a parcărilor de reședință arată că fiecare buzoian poate beneficia de un singur loc de parcare, indiferent de numărul spațiilor locative pe care le deține. O persoană care prezintă viză de flotant la o anumită adresă, trebuie să dovedească prin acte că locuiește efectiv la acea adresă, prezentând contractul de închiriere.
Un singur loc de parcare, indiferent de câte proprietăți ai
“Atribuirea locurilor din parcările de reşedinţă se va face numai persoanelor care îndeplinesc următoarele condiţii:
- a) Fie sunt proprietari, fie au domiciliul sau reşedinţa în imobilele arondate parcării.
- b) Persoana care este proprietarul mai multor spații locative are dreptul să solicite un singur loc de parcare, indiferent de numărul spațiilor locative aflate în proprietatea sa.
- c) In cazul solicitantului proprietar al unui spațiu locativ la care nu îşi are domiciliul, nu se solicită viza de reședință la proprietatea sa
- d) in cazul solicitantului neproprietar al spațiului locativ arondat parcării, acesta nu poate solicita loc de parcare de reşedinţă decât acolo unde are domiciliul
- e) în cazul solicitantului care prezintă viza de reşedinţă, acesta este obligat să facă dovada şederii în imobil prin anexarea contractului de închiriere aflat în tormen şi înregistrat la organele fiscale competente.
- f) Sunt cu plata taxelor și impozitelor la zi către autoritatea administraţiei publice locale
- g) Sunt cu plata la zi a cheltuielilor de întreţinere în condițiile prevăzute la art.46, litera g) din acelaşi Regulament.”
Proprietarii de case pot participa la licitații
O altă propunere arată că, la viitoarele licitații, vor putea participa și buzoienii care locuiesc la case, în cazul în care nu au spațiu în fața casei și nici în curte.
“Pot solicita locuri de parcare de reşedinţă persoanele proprietare, cele cu domiciliul sau cele cu reşedinţa în următoarele categorii de spații locative:
- a) persoanele care locuiesc la apartamente de bloc, indiferent dacă sunt sau nu înscrise la asociația de proprietari a blocului
- b) persoanele care locuiesc la case arondate parcării de reşedinţă, cu Indeplinirea următoarelor condiții, după caz:
- -casa nu deține teren suficient pentru parcarea autoturismului în interiorul proprietăţi
- -casa deţine teren, însă nu are prevăzut acces auto în curte.”
Ai mașină electrică? Atunci ai și loc de parcare
Pe de altă parte, vor avea de câștig proprietarii de mașini electrice sau hibride. Aceștia vor beneficia de parcări gratuite, dar vor avea și prioritate la atribuire, adică vor primi loc de parcare fără a participa la licitație.
“În cazul în care numărul de cereri pentru locuri de parcare este mai mic sau egal cu numărul locurilor de parcare, se va urma cronologic următoarea procedură:
- 1. Se atribuie cu prioritate în mod gratuit, pentru folosinţă, câte un loc de parcare, persoanelor cu handicap accentuat sau grav, posesoare de autoturisme sau reprezentantului legal al acestora (în cazul minorului sau a persoanei cu interdicţie) a cărei calitate va fi dovedită cu documente, însoțitorilor sau, după caz, a asistenților personali deţinători de autoturisme
- 2. Se atribuie cu prioritate în mod gratuit pentru folosinţă, câte un loc de parcare persoanelor deţinătoare de autoturisme electrice sau Plug In Hybrid (notă: dacă pentru acelaşi loc de parcare optează două persoane din categoria prevăzută la acest punct, prioritate va avea ordinea cronologică a primirii şi înregistrării cererilor);”
Municipalitatea așteaptă și alte propuneri de la buzoieni cu privire la modificările ce ar trebui aduse regulamentului, până în data de 23 februarie. Proiectul de hotărâre, care va include propunerile, va fi supus votului aleșilor locali pe 29 februarie.
În contextul modificării regulamentului, dar și pentru că s-au înregistrat numeroase cereri din partea buzoienilor care au nevoie de un loc de parcare, mai ales după desființarea celor de pe Unirii, a fost suspendată procedura de atribuire a parcărilor de pe două străzi paralele cu Bulevardul Unirii, acolo unde urma să aibă loc licitația. Este vorba despre Aleea Arinului și strada Viitorului, unde ar fi trebuit să fie alocate buzoienilor peste 900 de locuri de parcare.
Discriminare!Cum adica le sunt rezervate celor care au masini electrice? Cand veti inceta cu dictatura?in alta ordine de idei treziti-va oameni buni pamantul este al vostru creatia lui Dumnezeu unde omul a fost pus stapan nu sclav sa plateasca primarioei ceva!
Nu vad legătură între atribuirea locului de parcare și plata întreținerii! Sau mai pe românește ce are sula cu prefectura?
Să înțeleg, prin analogie, că posesorii de autoturisme electrice și hybrid nu plătesc parcarea în locurile cu plată(zona centru, precare McDonald’s, zona Obor, etc.)?
Și prețurile ar trebui mărite. 130 de lei este prea puțin minim 500 în cartierele mărginașe și 1000 în centru ar fi echitabil.