Actualitate

Cum să evităm răcelile cu ajutorul plantelor. Rețetă explicată de un consultant în terapii naturiste

Sezonul virozelor a debutat cu un val de îmbolnăviri, astfel că, în prezent, mai mult de jumătate din numărul paturilor din secțiile Spitalului Județean, atât Pediatrie cât și Boli Infecțioase, sunt deja ocupate de bolnavi cu diferite probleme respiratorii. Medicii spun că s-a ajuns la situația de înaintea pandemiei și se așteaptă ca în această iarnă să fie și multe cazuri de gripă. În aceste condiții, specialiștii  recomandă o atenție sporită la metodele de prevenție a infecțiilor respiratorii grave. Fie că este vorba despre vaccinul antigripal, chiar masca de protecție purtată în aglomerație până la diferitele ceaiuri care pot ajuta la creșterea imunității.

Un astfel de sfat a venit și de la Rodica Bădulescu, consultant în terapii naturiste care a prezentat la Focus Tv și rețetă care poate fi urmată în această perioadă de toți cei care vor să-și ajute organismul să rămână sănătos în sezonul rece.

”Putem consuma zilnic 150 de mililitri de ceai de echinacee. De asemenea, putem consuma o lingură de cătină macerată în miere. Un copil poate consuma o linguriță din acest preparat. Se pot face cure de 30 de zile”, a spus Rodica Bădulescu, consultant terapii naturiste.

Însă, atenție! Toate aceste plante trebuie consumate cu moderație și chiar sub îndrumarea unui specialist.

”Dacă ele sunt consumate cu moderație și știm că nu avem alergie la niciun produs atunci nu sunt contraindicații. Singura regula este să fie consumate cu moderație. Sunt anumite cantități care pot fi administrate copiilor și alte cantități pentru adulți”, a mai spus Rodica Bădulescu.