Actualitate

CURĂȚENIA DE PRIMĂVARĂ A ÎNCEPUT CU UN APEL AL PRIMARULUI TOMA! Ce a cerut edilul Poliției și Gărzii de Mediu

Buzăul a dat startul curățeniei de primăvară. Muncitorii de la Urbis Serv și cei ai firmei de salubrizare au fost scoși pe străzi pentru ca, până la Sărbătorile Pascale, orașul să fie cât mai atractiv.

Se vor curăța și igieniza toate spațiile publice de la străzi, trotuare, parcuri, scuaruri la locuri de joacă, iar o atenție deosebită va fi acordată, în această lună a curățeniei, și spațiilor verzi. Angajații de la Urbis se vor ocupa și de toaletarea arborilor și de plantarea florilor care vor colora orașul.

”Începând cu 1 aprilie și până în ultima zi a lunii se va face curățenie generală în municipiul Buzău. A fost începută această activitate cu angajații de la cele două firme de profil, Urbis Serv și RER. Fac un apel la toți buzoienii să realizeze această curățenie cu noi. Să curețe prin curți, pe lângă blocuri, și, de ce nu, prin pacuri astfel încât să avem un oraș cât mai atrăgător”, spune, într-o postare video pe pagina de Facebook,  Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Gunoaiele, adunate cu voluntari

Pentru luna curățeniei, edilul anunță ample acțiuni cu voluntari în parcuri și la periferia orașului. Aceștia vor aduna grămezile de gunoaiele care sufocă multe zone din Buzău și din păcate, o recunoaște chiar primarul, sunt cetățeni care vin cu mașinile pentru a arunca deșeurile în aceste spații.

”În cursul lunii aprilie vom avea mai multe acțiuni cu voluntari, în special în zonele de parcuri dar și prin zonele periferice ale municipiului nostru, acolo unde o mică parte dintre concetățenii noștri aruncă aruncă gunoaie, unii chiar cu mașinile. Va trebui să stopăm acest fenomen și prin acțiuni ale Poliției și ale Gărzii de Mediu. Doresc să participăm cu toții astfel încât această curățenie de primăvară să fie un nou început pentru un oraș mai frumos, mai atrăgător”, a anunțat Toma.

În luna curățeniei, o atenție deosebită va fi acordată și străzilor. Edilul spune că a fost începută și acțiunea de plombare, iar spre finalul lunii este în plac demararea reabilitării străzii Horticolei. În plus, vor fi refăcute toate marcajele pietonale precum și cele longitudinale de pe toate arterele din municipiu.

Buzăul, sectorizat. Polițiști, pe fiecare stradă

De pe 1 aprilie, fiecare stradă are și câte un polițist local. Edilul a anunțat, în același video postat pe pagina de Facebook, că Buzăul a fost sectorizat și că polițiștii locali trebuie să supravegheze respectarea regulamentului de conviețuire aprobat în Consiliu Local.

”Începând cu 1 aprilie, Buzăul a fost sectorizat. Vom avea responsabili, polițiști locali, pe fiecare stradă din Buzău astfel că foarte multe decizii pe care le-am luat în Consiliu Local să le punem în aplicare pentru că sunt foarte multe locuri în care nu se respectă ceea ce am hotărât”, a precizat edilul Buzăului.

Mai mult, tot în această perioadă, cetățenii au posibilitatea de a scăpa de obiectele de uz casnic uzate. Acestea pot fi depozitate în locurile special delimitate de colectare a deșeurilor, de unde vor fi ridicate, gratuit, de către echipele operatorului de salubritate.