Actualitate

CURSURI SUSPENDATE ÎN PESTE 200 DE ȘCOLI DIN BUZĂU! Timp de 3 zile, elevii vor învăța exclusiv online

În 235 de unități de învățământ din județul Buzău cursurile de suspendă începând de vineri, 25 septembrie, până marți, 29 septembrie, inclusiv. Este vorba despre școlile în care vor fi amenajate secții de votare pentru alegerile locale de duminică, 27 septembrie. Printr-un comunicat de presă, oficialii IȘJ BUzău anunță că în aceste 235 de unități școlare, cursurile cu prezența elevilor în bănci vor fi suspendate timp de 3 zile, pentru a elimina orice risc în contextul organizării alegerilor locale.

“La nivelul judeţului Buzău sunt organizate secţii de votare în 235 de unităţi de învăţământ. În aceste unităţi cursurile se suspendă vineri, 25.09.2020, pentru amenajarea secţiilor de votare, respectiv luni, 28.09.2020 şi marţi, 29.09.2020, pentru amenajarea sălilor de clasă şi igienizarea spaţiilor. Procesul instructiv-educativ “faţă în faţă” va fi reluat în data de 30.09.2020, conform scenariilor aprobate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi igienă sanitară”, se arată în comunicatul remis de IȘJ Buzău.

În restul școlilor, respectiv 250 de unităţi de învăţământ în care nu sunt amenajate secții, cursurile se vor desfășura la fel ca până acum, în funcție de scenariul adoptat de fiecare unitate în parte, verde sau galben.