Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

“DE CRĂCIUN, DĂRUIȚI VIAȚĂ!” Un nou apel lansat de Centrul de Transfuzie. Buzoienii, așteptați să doneze sânge

“De sărbători, oferiți cel mai de preț dar: VIAȚA!”. Este mesajul pe care îl transmit, în prag de Crăciun, reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău. În contextul scăderii numărului de donatori, și implicit a stocurilor de sânge, reprezentanții Centrului fac un nou apel către buzoieni să meargă să doneze sânge, arătându-le câtă nevoie este de mobilizarea lor pentru salvarea persoanelor aflate pe un pat de spital, multe dintre ele, poate, așteptând un miracol de sărbători, o minune care poate fi înfăptuită doar cu sprijinul celor din jur. Stocurile de sânge trebuie să fie suficiente astfel încât în perioada sărbătorilor, când numărul donatorilor va scădea, să poată fi onorată fiecare solicitare venită din partea spitalelor.

” Nu am vrea să fim în situația ca de Crăciun noi să fim acasă, să primim telefoane din partea spitalelor că sunt pacienți care au nevoie de sânge și noi să nu avem în stoc sângele necesar.”, a declarat pentru șansanews, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău, Adriana Crăciun.

Tocmai pentru a nu se ajunge în această situație, Centrul de Transfuzie Sanguină îi așteaptă pe donatori de luni până vineri, însă va avea porțile deschise și sâmbătă,19 decembrie.

“Dragi buzoieni,se apropie Sărbătorile de iarnă! Poate nu ne vom putea bucura ca și in anii trecuți de ele, poate nu vom mai putea să sărbătorim cu prietenii,dar sigur vom putea fi mai buni, mai darnici!!! Sunt oameni care nici măcar nu pot fi alături de cei apropiați, de familie. Pentru ei, putem să…..DARUIM! O picătură din sângele nostru îi poate salva și noi vom putea sărbători cu sufletul împăcat că am dăruit darul cel mai de preț….VIAȚA!!!Centrul de transfuzie sanguina Buzău ,vă așteaptă să facem fapte bune împreună !De luni pana vineri,între orele 7,30-13,30 si sâmbătă,19 decembrie,între 8-13!Contăm pe ajutorul dumneavoastră pentru ca stocurile noastre să ne permită să ajutăm pe toți cei care au nevoie de sânge sau plasmă pe perioada Sărbătorilor de iarnă! Vă așteptăm!!!!”, este mesajul transmis de Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzie Buzău.

Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău

O campanie de donare de sânge a fost organizată de preoții din Râmnicu Sărat

Apelul specialiștilor nu rămâne fără ecou. Zilele acestea, zeci de preoți din zona Râmnicu Sărat au răspuns mesajului conducerii Centrului de Transfuzie.

“Un minunat gest de dăruire în prag de sărbători au făcut astăzi oamenii bisericii,cei care poartă grijă sufletelor noastre si ne îndrumă spre a fi mai buni! Peste 30 de preoți ,dascali si oameni din Protoieria Râmnicu Sărat au donat sânge în beneficiul celor care așteaptă în spitale picătura salvatoare de viață! “

În același timp, este nevoie și de prezența donatorilor de plasmă hiperimună, în condițiile în care în spitalele COVID sunt din ce în ce mai mulți pacienți în stare gravă, care au mare nevoie de acest produs de la persoanele care s-au vindecat, pentru a putea la rândul lor să învingă boala.

“Donatorii de plasmă sunt și ei așteptați la noi pentru că sunt foarte multe cazuri în ATI, sunt pacienți care au nevoie de plasmă în ziua respectivă, nu putem să trenăm foarte mult acest termen de transfuzie a plasmei pentru ca ea să poată fi benefică. Drept urmare, avem nevoie de donatori de sânge, avem nevoie de donatori de plasmă.Anul acesta, mai mult ca niciodată, sunt convinsă că putem să oferim această “picătură de viață”, putem să fim alături de cei care nici măcar în familie nu pot fi de sărbători. Și atunci putem încheia anul măcar cu această împlinire sufletească: am făcut un bine și am putut dărui un lucru deosebit de important pentru cel care are nevoie, și anume acea “picătură de viață”.”, a adăugat Adriana Crăciun.

Angajații Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău vor fi prezenți la datorie, așteptându-i pe donatori, și în preajma sărbătorilor. Vor avea liber doar în prima și a doua zi de Crăciun, precum și pe 1 și 2 ianuarie 2021.