Actualitate POLITICĂ

Decizia de excludere din USRPLUS a consilierului municipal Irinel Cîrstea, suspendată. Cazul ajunge în atenția liderilor de la Centru

Consilierul municipal, Irinel Cîrstea, rămâne pentru moment membru USRPLUS. Decizia de excludere a acestuia din partid, luată marți seară, de Biroul Județean al USRPLUS, a fost suspendată. Președintele USRPLUS Buzau, Răzvan Moraru, spune că situația consilierului municipal acuzat, printre altele, că s-a pronunțat public pro-referendumului organizat de primarul PSD Constantin Toma, pentru unirea dintre municipiul Buzău și comuna Țintești, împotriva deciziilor luate de conducerea partidului, va fi analizată de Biroul Național al formațiunii politice. Abia apoi se va decide dacă Irinel Cîrstea va fi sau nu exclus din partid.

“Biroul Național îl va chema pe domnul Irinel Cîrstea la BN într-o întâlnire vineri seară, cerând punct de vedere din partea dumnealui și din partea Biroului Județean. Decizia de excludere nu este invalidată sau anulată, ci este, momentan, suspendată până la dezbaterea de vineri seară a Biroului Național. Se cer puncte de vedere din partea Biroului Județean, a președintelui și a domnului Cîrstea”, a declarat pentru șansanews.ro președintele USR Buzău, Răzvan Moraru.

Liderul USRPLUS Buzău a vorbit, într-o emisiune la Focus Tv, despre principalele motive care au determinat Biroul Județean al USRPLUS Buzău să decidă excluderea din partid a lui Irinel Cîrstea.

“Problema principală nu a fost referendumul, ci modul de comunicare și încălcarea unor decizii interne agreate și de domnul Cîrstea în forurile interne. A avut un avertisment, la începutul lunii septembrie, și a promis că își va schimba atitudinea. Nu s-a întâmplat așa. În plus, a avut mai multe acuzații la adresa colegilor pe grupurile interne. I s-a oferit șansa să aducă probe, nu le-a prezentat, deși a susținut că le are. Indiferent cât de importantă e lupta politică, trebuie să ne păstrăm respectul față de cei din jur.”

De partea cealaltă, imediat după ce Biroul Județean al USRPLUS a hotărât, cu unanimitate de voturi, excluderea sa din partid, consilierul municipal, Irinel Cîrstea, a acuzat că decizia este abuzivă și a anunțat că va apela la toate căile pe care le are la îndemână pentru a demonstra că nu sunt motive pentru sancționarea sa drastică.

“Au fost două sesizări: una cu privire la modul în care am susținut referendumul, iar cealaltă cu privire la o postare publică în care spuneam că susțin ideea fără penali în funcții publice indiferent din ce partid fac parte. În ședința de marți seară mi-am spus pledoaria, am spus ce am spus mereu, acest referendum a fost susținut strict din motive administrative așa cum au susținut și alți colegi de-ai mei: primarul Brașovului, colegul meu Lucian Viziteu, colegul deputat Emanuel Ungureanu și alți colegi din țară care doreau să se întâmple acest lucru ca un exemplu de urmat. m urmat o replică foarte interesantă și anume că ceilalți colegi nu fac parte din USR Buzău. Și, doar eu făcând parte din această filială, am fost sancționat. Acum, după excluderea mea, pașii pe care îi vor urma vor fi : depun contestație la Comisia Județeană de Arbitraj și, dacă decizia este nefavorabilă, voi merge la Comisia Națională de Arbitraj, dar sper să se judece favorabil și să mă repună în drepturi”, a declarat la Focus Tv, Irinel Cîrstea.

Indiferent dacă decizia de excludere a lui Irinel Cîrstea din partid va rămâne sau nu în vigoare, un lucru este cert. Tensiunile dintre el și conducerea partidului sunt din ce în ce mai mari. Ba chiar s-ar putea ajunge și la plângeri penale, după cum a anunțat chiar Irinel Cîrstea. Consilierul municipal susține că, în timpul alegerilor interne pentru desemnarea președintelui USRPLUS, ar fi reclamat o posibilă fraudă, dar că liderii de la Buzău nu ar fi făcut nimic pentru a verifica cele sesizate.

“Probele le-am arătat și colegilor, e o suspicune de fraudă. Am arătat o declarație a unui coleg care spune că nu a votat, dar în registrul electoral apare că a votat. Dacă Biroul Județean nu investighează cazul, atunci nu rămâne decât sesizarea instanței.”

“Nu avem ce verifica pentru că nu noi ne-am ocupat de organizarea alegerilor interne”, a fost răspunsul președintelui URPLUS Buzău, Răzvan Moraru.