Actualitate Social

Decizie radicală! Zeci de familii vor fi afectate

Au refuzat să plătească factura la apă luni întregi sau chiar ani, iar acum vor suporta consecințele. În plină vară, când meteorologii anunță zile în șir cu temperaturi extrem de ridicate, mult peste pragul caniculei, mai multe familii din municipiul Buzău vor rămâne fără apă la robinete. Compania de Apă anunță că începe debranșarea blocurilor în care proprietarii înregistrează datorii la plata apei potabile. Printr-un comunicat de presă, operatorul de apă anunță decizia radicală este luată după ce buzoienii au refuzat, în mod repetat, să își achite datoriile, în ciuda notificărilor și somațiilor.

“Compania de Apă S.A. Buzău este nevoită să treacă la măsura debranșării utilizatorilor rău- platnici, după ce au fost epuizate toate căile legale (repetate notificări și somații, adrese de informare individuală) de conștientizare. Astfel, începând cu data de 18 iulie 2022, vom sista furnizarea serviciului de apă potabilă către Asociațiile de Proprietari care înregistrează datorii. Primele acțiuni de debranșare vor fi făcute la asociațiile de proprietari unde cuantumul sumelor datorate a crescut constant și semnificativ.”

Problema este că nu vor suferi doar datornicii, ci și ceilalți locatari din blocurile aflate pe lista celor care vor fi debranșate. Chiar dacă sunt la zi cu plata facturilor, vor rămâne fără apă începând de luni.

“Regretăm că prin această măsură vor fi afectați și utilizatorii bun-platnici din cadrul asociațiilor ce vor fi debranșate. Facem un apel şi pe această cale către toţi utilizatorii serviciilor noastre să-şi plătească contravaloarea consumului de apă. Scopul nostru este să asigurăm continuitatea serviciilor, nu să ajungem în situația de a fi nevoiți să debranșăm. Menționăm că rebranşarea se va putea face numai după achitarea debitului restant, împreună cu contravaloarea taxei de debranșare.”

Blocurile care vor fi debranșate de la rețeaua de apă, începând de luni 18.07.2022

  • – CT. 3 Blocurile: 29A, 29B;
  • – CT. 3 Nr.3 Blocurile: 28 (Scările: A, B, C, D, E, F), 30B, 31B;
  • – CT. 3 Nr. 5 Blocurile: 29C, 32A, 32B, 33B, 34B.

Sub amenințarea sistării apei, dar a apei calde, stau și alți buzoieni care înregistrează datorii uriașe la facturile emise de RAM Termo Verde. Reprezentanții furnizorului de agent termic au notificat clienții respectivi și i-au anunțat că dacă nu vor plăti sumele întregi sau nu vor accepta eșalonarea datoriilor vor rămâne fără apă caldă. O parte dintre datornici au acceptat eșalonarea, alții însă, care nu au dat niciun răspuns, vor fi debranșați.