Actualitate

Dezastru după potop. Străzi și curți, acoperite de apă. Ploile torențiale vor continua și în zilele următoare (Foto+ Video)

Ploaia torențială care a căzut vineri după amiază, preț de zeci de minute, în municipiul Buzău a transformat mai multe străzi în adevărate lacuri. Cantitatea mare de apă căzută într-un timp foarte scurt a făcut ca sistemul de canalizare să nu mai facă față. Astfel, apa s-a strâns pe carosabil, provocând probleme serioase șoferilor.

O astfel de situație s-a înregistrat pe șoseaua spre Vama Buzău.

Șoferii au înaintat cu greu după ce carosabilul s-a transformat într-un lac.

Sursa Facebook Alexandru Mihai

Și alte străzi din oraș au rămas acoperite cu apă zeci de minute, după potop. Echipe de la Compania de Apă au fost trimise pe teren, pentru a rezolva situația.

De asemenea, a fost nevoie de intervenția drumarilor pe DN 10, în zona Vernești Cîndești. Un apel a venit la 112 și de la Săhăteni unde o curte fusese inundată, însă situația a fost remediată la nivel local, nefiind nevoie de intervenția echipajelor ISU.

Riscul căderii unor ploi torențiale persistă. Buzăul se află sub cod galben de vreme instabilă până la noapte, la ora 22:00. Iar o informare de vreme rea expiră tocmai duminică, la miezul nopții.