Actualitate

Dezastru la Măgura, după o ploaie torențială. Mai multe gospodării au fost inundate. Pompierii intervin cu motopompele (Foto+video)

O rupere de nori a inundat numeroase gospodării și a măturat drumurile în mai multe localități din zona Măgura-Berca. Pompierii au fost chemați să intervină cu motopompele pentru a scoate apa din curțile oamenilor.

A plouat cu găleata miercuri după amiază în câteva localități din județul Buzău, aflate pentru o jumătate de oră sub cod portocaliu de vijelii și ploi abundente. Apa căzută din cer a lăsat în urmă dezastru: gospodării inundate și drumuri acoperite cu apă. De pildă, la Măgura, din primele informații, mai multe curți și beciuri au fost inundate. Pompierii intervin cu motopompele pentru a scoate apa din curți. La Măgura se află, la momentul postării acestei știri, 11 subofițeri de la ISU Buzău care acționează cu 3 autospeciale și 3 motopompe.

“A fost o cădere masivă de apă într-un timp foarte scurt. Au fost multe gospodării inundate, dar din fericire ploaia s-a oprit și apa a început să se retragă. În locuințe nu a intrat apa, doar în curți și anexe. Sunt pompierii aici și intervin pentru scoaterea apei din toate curțile. DN 10, pe o porțiune de 600 m, a fost acoperit cu aluviuni de pe deal. Le-am îndepărtat noi și se circulă în condiții normale.”, a declarat primarul din Măgura, Daniel Cîrstea.

Probleme au fost semnalate și la Unguriu, dar și la Berca. De pildă, la Rătești, drumurile au fost măturate de puhoaie.

Astfel de episoade cu ploi torențiale și vânt puternic s-ar putea repeta. Județul Buzău se află până la ora 22:00 sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Etichete