Actualitate

Distracție și voie bună! Muzeul Județean reia proiectul “Weekenduri la Măgura”

Un proiect care s-a dovedit pe placul buzoienilor, anul trecut, va fi reluat în curând. Muzeul Județean Buzău organizează, vara aceasta, o nouă ediție a proiectului “Weekenduri la Măgura”.

În iulie și în august, în două weekenduri pe lună, Tabăra de sculptură de la Măgura prinde viață. Copii și adolescenți, dar și părinții acestora, sunt așteptați să ia parte la activitățile de vacanță organizate pe pajiștile de la Măgura. Vor fi ateliere de desen, jocuri în aer liber, competiții de tenis sau badminton.

“Vă invităm, cu mic cu mare, la atelierele de desen și jocurile sportive, ce vor fi organizate la Muzeul în aer liber Tabăra Măgura!

Noi aducem: creioane, hârtie, clipboarduri, mingi, seturi pentru tenis și pentru badminton, arcuri și săgeți cu ventuze, iar voi veniți cu energie și voie bună. 15 și 29 iulie; 12 și 26 august 2023 între orele 10:00 – 13:00. Atelierele de desen sunt coordonate de colegul nostru, Alexandru Anghel, muzeograf în secția Artă a Muzeului Județean Buzău”, anunță reprezentanții Muzeului Județean Buzău.

Pe lângă mișcare, socializare și voie bună, buzoienii vor putea afla și poveștile din spatele sculpturilor găzduite de Tabăra Măgura.

“Proiectul, desfășurat pe durata a 16 ani, între 1970 și 1985, a marcat cele 16 secole împlinite de la atestarea documentară a Buzăului. Pe parcursul derulării acestuia, în fiecare an s-au adunat pe coastele Măgurii câte 16 artiști care au transformat piatra locală în opere de artă, cu ajutorul meșterilor pietrari din zonă. Cele 256 de grupuri statuare și statui sunt creaţia a 153 de sculptori români, care au donat Judeţului Buzău rezultatul muncii lor.”