POLITICĂ Șansa de Ramnicu Sărat

DOI CANDIDAȚI RETRAȘI DIN ALEGERI. Ce pretenții au la schimb

Carmen Ichim, șeful autosuspendat al Gărzii de Mediu și Felix Rache, coordonatorul județean al PRO România, s-au retras din cursa pentru președinția Consiliului Județean, respectiv din cea pentru Primăria municipiului Rm.Sărat.

Decizia celor doi, mai mult sau mai puțin surprinzătoare, a venit după o lungă serie de negocieri cu PSD, negocieri, care, în final, au dus la o înțelegere verbală între liderii celor două formAțiuni și la depunerea la Biroul Electoral Județean, în ultima zi prevăzută de lege, anume 6 august 2020, a însemnelor electorale pentru alianțele politice la alegerile locale din 27 septembrie.

Concret, PSD și Pro România vor avea liste comune de consilieri pentru Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal Rm.Sărat, în ambele cazuri, PRO România, susținând, evident, candidatura pesedistului Petre Emanoil Neagu la președinția CJ și a social democratului Sorin Cârjan, pentru Primăria Rm.Sărat.
Zilele viitoare, spun surse politice din ambele partide, la nivel de președinți de filiale județene, între PSD și PRO România se va iscăli un act oficial care va conține, printre altele, și forma listelor comune.
Sursele noastre susțin că Felix Rache va fi primul din lista comună de la CJ Buzău, care va reprezenta PRO România, a doua fiind Carmen Ichim.
De asemenea, Ichim revendică și o funcție de vicepreședinte al CJ, având și o listă concretă de atribuții pe care vrea să le primească.
Deocamdată, PSD și PRO România s-au înțeles să formeze alianțe electorale doar în cazul Consiliului Județean și în cazul CLM Rm. Sărat.