Actualitate

Doi nepalezi au interdicție în Buzău. Ce au descoperit polițiștii de la Imigrări

Doi tineri din Nepal nu vor mai avea voie să intre în România pentru următoarele 7 luni. Decizia a fost luată după ce, în urma unui control efectuat de polițiștii de la Biroul pentru Imigrări al Județului Buzău, aceștia au fost găsiți în situații ilegale. În ambele cazuri au fost emise decizii de returnare.

Cei doi tineri, în vârstă de 25, respectiv 29 de ani, și au venit la Buzău să muncească.

”La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii de imigrări din Buzău au desfășurat o acțiune pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale a străinilor în România.În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat cu ședere ilegală, în municipiul Buzău, doi tineri de 25, respectiv 29 de ani, din Nepal”, se arată în comunicatul emis de Biroul Imigrări Buzău.

Din verificări a reieșit că aceștia au intrat legal în România, în scop de muncă, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre. Cei doi au venit în Buzău în această vară, mai exact în luna august, și erau angajați în domeniul HoReCa.

”Ca urmare a celor constatate, pe numele persoanelor în cauză au fost emise decizii de returnare, cu termen de plecare voluntară în 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 7 luni”, informează Biroul Imigrări Buzău.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.