Actualitate SĂNĂTATE

DONAȚIE IMPORTANTĂ PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN! Numărul ventilatoarelor de la ATI, suplimentat

În plină pandemie, când secțiile ATI sunt pline cu pacienți confirmați cu COVID-19, care au mare nevoie de ajutor medical, Spitalul Județean Buzău primește o gură de oxigen. O firmă de aparatură medicală a donat celui mai mare spital din județul Buzău 3 ventilatoare pentru Secţia A.T.I.. Valoarea ventilatoarelor se ridică la suma de 158.700 de lei.

“Aceste aparate asigură concentrația de oxigen necesară pacienților care nu pot respira spontan. Prin conectarea la un asemenea ventilator, pacientul primește volumul de aer necesar funcționării organismului. Dispozitivele urmează a fi folosite îndeosebi în tratamentul pacienților infectați cu SARS-Cov-2, care prezintă forme medii sau grave.”, se arată într-un comunicat de presă remis de Spitalul Județean Buzău.

Secţia A.T.I. COVID a Spitalului Județean este suprasolicită în această perioadă, numărul pacienţilor infectați cu noul coronavirus fiind în creştere. În prezent sunt 9 pacienți confirmați cu COVID-19 în secția ATI. Așa că donația vine la momentul potrivit.

” Conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău aduce mulțumiri reprezentanților societății comerciale B.T.L. România aparatură medicală S.R.L. pentru cele trei ventilatoare extrem de utile pentru secţia A.T.I., unde numărul pacienţilor infectați cu noul coronavirus este în creştere. Aparatele sunt extrem de utile în tratarea pacienţilor confirmați cu virusul SARS-Cov-2, cu forme medii sau grave. “

Cu cele 3 ventilatoare primite de la firma de aparatură medicală, Spitalul Județean are un total de 29 de astfel de dispozitive.