Actualitate

DOUĂ DOSARE PENALE PENTRU TENTATIVĂ LA FRAUDĂ LA VOT. Cine a încercat să voteze de mai multe ori

Polițiștii din Buzău au întocmit două dosare penale pentru comiterea aceleiași infracțiuni: tentativă la fraudă la vot.

În primul caz implicat este un tânăr din Vadu Pașii, care, după ce a votat la o secție din municipiul Buzău, a vrut să  pună ștampila și pe un buletin dintr-o secție din localitatea de domiciliu.

“Din primele cercetări a reieșit că un bărbat de 34 de ani, din comuna Vadu Pașii, și-ar fi exercitat dreptul de vot la o secție de votare din municipiul Buzău, iar ulterior ar fi încercat să  voteze din nou la o secție de votare de pe raza localității de domiciliu. În cauză au fost demarate cercetări sub coordonarea parchetului pentru sâvârșirea infracțiunii de tentativă fraudă la vot.”

Cel de-al doilea caz a fost semnalat la Valea Salciei, Un bătrân de 75 de ani a ajuns în atenția polițiștilor după ce a încercat să voteze în două locuri.

“Este cazul unui localnic în vârstă de 75 de ani, din Valea Salciei, care a încercat să voteze și într-o comună învecinată, chiar dacă își exercitase deja dreptul la vot. Polițiștii continuă cercetările sub coordonarea Parchetului.”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Buzău.