Actualitate

DRUM JUDEȚEAN, CIRCULAT DE ZECI DE MII DE TURIȘTI, ÎN SFÂRȘIT, REABILITAT. Se vor moderniza 14,6 km

Încă puțin și grija gropilor va putea fi dată uitării de turiștii care merg să viziteze Vulcanii Noroioși. Drumul județean ce duce către obiectivul turistic va fi, în sfârșit, reabilitat. Anunțul a fost făcut joi de autoritățile județene care au primit, la rândul lor, undă verde de la Compania Națională de Investiții.

Concret,proiectul privind ”Modernizare drumuri județene pentru acces Vulcanii Noroioși DJ 102F km 0+000 – 8+800 și DJ 220A km 0+000 – 5+800, Sătuc – Policiori – Vulcanii Noroioși, județul Buzău”, depus spre finanțare de către Consiliul Județean la  Compania Națională de Investiții a fost aprobat .

”Am primit vestea mult așteptată de noi, dar și de buzoieni și de turiști. Am obținut finanțarea pentru modernizarea drumului ce duce la Vulcanii noroioși. Astfel, vom avea o infrastructură rutieră la nivelul standardelor europene atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru turiștii care vizitează anual  Vulcanii noroioși, aproximativ 80.000 persoane pe an. Consiliul Județean Buzău va demara licitația de proiectare și execuție pentru ca acest obiectiv să fie realizat într-un timp cât mai scurt”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău

Valoare estimată a proiectului este de 96.000.000 lei, iar lucrările se vor întinde pe o distanță de 14,6 km.