Actualitate

După caniculă, ploi și vijelii! Zona de munte a Buzăului, sub cod portocaliu de precipitații abundente

Ploi torențiale sunt așteptate marți, 20 iulie, în zona de munte a județului Buzău. Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu valabilă până miercuri dimineață, la ora 3:00.  Aici vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

Nici în celelalte zone nu vor lipsi ploile. Restul județului Buzău va fi sub cod galben de instabiliatte atmosferică accentuată, ceea ce înseamnă că și aici va ploua dar cantitățile de apă vor fi ceva mai scăzute. Potrivit meteorologilor, sunt așteptate în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantități de apă de 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vremea va rămâne instabilă și miercuri. O informare meteo de vreme rea va fi valabilă până miercuri seară, la ora 22:00, pentru toată țara. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, mai ales după-amiaza și seara, local în zona de munte, precum și în nord-estul, centrul și sud-estul țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp. De joi, însă, ploile se vor mai rări.

“Veștile pentru zilele următoare sunt foarte bune în sensul că deși vor mai apărea ploi ele nu par a fi periculoase, deci nu cred că vor fi emise coduri legate de instabilitate atmosferică, descărcări electrice sau alte fenomene. Iar temperaturile mai scad. În cursul după amiezii nu vor mai depăși 31-32 de grade, ceea ce reprezintă niște valori normale și care nu prezintă un pericol”, a precizat la Focus Tv, meteorologul Dinu Mărășoiu, de la ANM.