Actualitate

După primăvară, din nou iarnă! Ce se întâmplă de miercuri

După două zile de primăvară autentică, iarna revine în forță, anunță meteorologii. De mâine dimineață de la ora 8.00 până joi dimineață, ora 8.00, va ninge în toată țara, iar temperaturile vor scădea considerabil.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea. Potrivit meteorologilor, mâine și mâine-noapte vor fi ninsori moderate cantitativ.

”În intervalul menționat aria precipitațiilor sub formă de ninsoare va fi în extindere dinspre masivele vestice și va cuprinde toată zona montană. În zona Carpaților Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, local ninsorile vor fi moderate cantitativ (10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent”, arată informarea meteo.

Temperaturile vor fi scăzute, mai ales noaptea. De altfel, foarte frig a fost și azi-noapte, chiar dacă pe parcursul zilei vremea s-a îmbunat. Potrivit ANM, noaptea trecută au fost temperaturi negative în toată țara, inclusiv în județul Buzău.

Cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată pe vârful Penteleu, unde termometrele au indicat -9,1 grade Celsius. Foarte frig a fost azi-noapte și la Pătârlagele, unde s-au înregistrat -7,5 grade.

Temperaturi extrem de scăzute pentru jumătatea lunii martie s-au înregistrat, azi-noapte, și în cele două municipii. Atât în Buzău, cât și în Rm. Sărat au fost -3,2 grade Celsius. Dintre localitățile în care se fac măsurători meteorologice, cea mai înaltă temperatură s-a înregistrat la Bisoca, -1,2 grade Celsius.