SĂNĂTATE

E GRAV. 32 DE CAZURI DE COVID-19, ÎNTR-UN SINGUR LOC. Situația focarelor de coronavirus din județ

Trei cămine de bătrâni din județul Buzău au fost declarate focare de coronaviurs. În fiecare azil sunt zeci de cazuri confirmate, atât în rândul beneficiarilor cât și al angajaților.

Cel mai recent focar a fost declarat la Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ”Alexandru Marghiloman”. Aici, 32 persoane au fost confirmate pozitiv. Este vorba despre 23 de bătrâni infectați dar și 9 angajați.

Focar de coronavirus este și la Căminul pentru persoane vârstnice Costești, unde sunt 33 persoane confirmate pozitiv.  Iar la azilul din Haleș sunt 23 de cazuri.

Ținând cont de riscurile majore existente în aceste cazuri, autoritățile de sănătate publică au dispus o serie de măsuri. Pe de o parte, angajații căminelor au un program similar celui din perioada stării de urgență. Autoritățile județene au decis izolare preventivă la locul de muncă sau în zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor pe o perioadă de 14 zile, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu.

Suplimentar, în urma anchetei epidemiologice desfășurate de DSP Buzău la centrele pentru persoane vârstnice, au fost instituite următoarele măsuri: crearea unor circuite epidemiologice separate la nivelul unității, asigurarea funcționalității spațiului de izolare pentru cazurile suspecte de COVID-19, examen clinic zilnic al tuturor asistaților prin medicul de familie.

În afara celor 3 focare din aziluri, în județul Buzău mai sunt active alte 7 focare. La Spitalul Județean de Urgență Buzău – Secția ATI sunt 13 persoane confirmate pozitiv, în Secția Neonatologie- 3 persoane, o fundație din comuna Cernătești are 4 persoane confirmate pozitiv iar Biroul Vamal de Interior Buzău tot 3 persoane confirmate pozitiv. De asemenea, 3 societăți comerciale din municipiul Buzău sunt declarate focare de coronavirus cu câte 5 persoane confirmate pozitiv.