Actualitate SĂNĂTATE

E. Ungureanu, deputat USR de Buzău: ”Orice șef de pompe funebre poate ajunge manager de spital!”

Deputatul de Buzău Emanuel Ungureanu critică, într-o postare pe Facebook, instituirea unei obligativități pentru managerii de servicii din sănătate de a se școli continuu, la o instituție nou înființată. Ministerul Sănătății va înființa Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate, instituție care va lua locul fostei Școli Naționale de Sănătate Publică, Management și perfecționare în Domeniul Sanitar. Noul institut se va ocupa de formarea profesională a managerilor din sănătate. O altă direcție va fi analiza serviciilor din sănătate, în vederea elaborării de planuri de servicii conforme cu starea de sănătate a populației la nivel local/regional/național, dar și în funcție de resursele umane și tehnologice existente.

Prin mesajul transmis prin intermediul rețelei de socializare, deputatul USR critică ceea ce numește ”reinventarea fabricii de diplome pentru managerii de spitale.” Parlamentarul spune că, noul act normativ, adoptat, de altfel, pentru a răspunde unei obligații asumate prin PNRR, nu va face altceva decât să irosească resurse:

”Practic, din 13 iulie, orice șef de pompe funebre poate să ajungă manager de spital dacă face cursuri 3-6 luni la o nouă agenție care se va numi pompos Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate.Această instituție îi va obliga pe toți managerii de spitale, șefi de la ambulanțe, să meargă din 3 în 3 ani la aceste cursuri. Incredibil, nu?

Să te ții nenică, veți revedea imagini cu acele cursuri la mare și la munte, unde managerii își vor aduce neveste le sau amantele, vor ridica diploma la kilogram și după ce dau”darul” la partid vor continua jaful sistemului sanitar.

Recapitulez pentru cei care nu ați fost atenți, Rafila înființează un mecanism de făcut diplome, la kilogram, instituție creată special ca să mai bage niște proști și hoți de la partidul stat în posturi bine plătite din bani publici.”