Este unul dintre cei mai cunoscuți alpiniști români, unul dintre tinerii care au reușit să cucerească Everestul și, totodată, primul român care a reușit să atingă două dintre cele mai înalte vârfuri din lume, Everest și Lhotse, în puțin peste 24 de ore.
Gabriel Băicuș, tânărul original din Nehoiu, pentru care muntele este a doua casă, este îndrăgostit de natură, de tot ceea ce înseamnă munte și ascensiunea pe cele mai înalte și periculoase vârfuri din lume. De-a lungul anilor, Gabriel a escaladat munții din Europa, Africa de Nord, Japonia. De exemplu, în urmă cu 7 ani a reușit să ia primul contact cu măreția munților Himalaya. Iar de atunci, au urmat momente de neuitat pentru Gabriel. Și-a trasat ținte îndrăznețe și a reușit să le atingă, în ciuda tuturor greutăților. De pildă, în 2022 a devenit primul român care a atins două dintre cele mai înalte culmi din lume în puțin peste 24 de ore. Detalii, AICI.
Anul trecut a avut parte de încă o experiență de neuitat. A pregătit în detaliu o adevărată aventură prin care a vrut să marcheze o nouă premieră: o expediție în Pakistan, pe K2 (8.611 m), al doilea cel mai înalt vârf, după Everest. Deși știa cât de periculos este acest munte, a ales să plece fără șerpași și fără oxigen suplimentar. A pornit optimist, dar, după câteva zile, aventura sa s-a transformat într-un coșmar. Problemele de sănătate au făcut imposibilă continuarea ascensiunii, iar din cauza vremii, a rămas captiv pe munte timp de o săptămână. Detalii, AICI.
Pe de altă parte, tânărul alpinist face tot ceea ce poate pentru ca prin experiența dobândită să ajute și alte persoane să cunoască frumusețea ascensiunii pe falnicii munți. În urmă cu 6 ani a pus bazele unui proiect de succes: Viajes a Nepal. Pe scurt, organizează expediții pentru persoanele care vor să cunoască secretele munților Himalaya. Un proiect care îi bucură sufletul și care aduce fericire, anual, unui număr însemnat de pasionați ai expedițiilor. Deja Gabriel Băicuș și colaboratorii săi se pregătesc pentru o nouă aventură, în aprilie urmând să ajungă în tabăra de bază a Everestului. Detalii, AICI.
Adaugă comentarii