Momente unice trăite astăzi de două eleve de la Școala Gimanzială „George Emil Palade” din municipiul Buzău. Adelina Stuparu, elevă în clasa a-VI-a și Alexia Drăgulin, elevă în clasa a V-a, au reușit să impresioneze juriul concursului internațional “Basmele Reginei Maria”, competiție aflată sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române, şi al Alteţei Sale Regale Principele Radu. Cele două eleve au obținut premiile doi și trei în concursul la care au participat sute de lucrări.
Au stat față în față cu Principesa Sofia, au vizitat Palatal Elisabeta și au putut afla din istoria Casei Regale. Sunt momete unice pe care le-au trăit astăzi cele două eleve din municipiul Buzău, premiate la concursul “Basmele Reginei Maria”. Adelina a povestit pentru sansanews.ro că nu va uita niciodată această zi specială și că, pe viitor, dacă i se va mai permite, va mai participa.
Ceremonia s-a desfășurat, începând cu ora 12,00, la Palatul Elisabeta, iar la festivitate au participat peste o sută de elevi din Alexandria, Arad, Baia Mare, Bucureşti, Buzău, Câmpulung, Cluj, Craiova, Iaşi, Lipova, Sibiu, Slatina, Piatra Neamţ, Piteşti, Târgu Jiu, Vaslui, Vălenii de Munte.
Adelina și Alexia au participat alături de profesorul care le-a îndrumat să se înscrie în concurs, Veronica Bulf, profesor de limba și literatura română la Școala ”George Emil Palade”.
”Eu mă aflu la a patra participare cu copiii de la noi de la școală. Este un concurs de suflet, este un concurs diferit de toate celelalte având în vedere cadrul festiv în care se face premierea. Copiii vin cu mari emoții când primesc premiul din mâna unui membru al familiei regale. În primul rând, mă bucur pentru reușitele copiilor. Când le văd bucuria în ochi, am plăcerea de a merge încă un an cu ei la București”, a spus Veronica Bulf, profesorul coordonator al celor două eleve.
Eleve au adus la Buzău două premii.
”Concursul a avut trei secțiuni: desen, creație literară și creație digitală. Fetele au participat la creație literară, cu subsecțiunile basm și pagină de jurnal”, a spus Veronica Bulf.
Concursul se desfăşoară începând din anul 2006 şi se adresează elevilor din cluburi ale copiilor, precum şi celor din unităţile de învăţământ preuniversitar din România şi din alte ţări. Ediţia de anul acesta a cuprins trei secţiuni: creaţie literară originală, artă plastică şi artă digitală.
Adaugă comentarii