Actualitate SPORT

ESTE GATA REGULAMENTUL STADIONULUI DE ATLETISM! Ce spune MARINA BABOI, multiplă campioană națională și balcanică, despre noua bază sportivă

Maxim o sută de buzoieni, în același timp, cel puțin pe durata pandemiei de coronavirus, iar accesul va fi permis doar celor care au premise emise de clubul SCM Gloria Buzău și poartă echipament adecvat. Sunt  cele mai importante reguli impuse celor care vor să facă mișcare în aer liber dar și sportivilor ce vor să se antreneze pe noua bază sportivă a municipiului Buzău.

Cum reabilitarea stadionului de atletism a intrat pe ultima sută de metri și autoritățile locale au stabilit deja condițiile în care se va face accesul pe pista de atletism.

Regulamentul a fost făcut public, joi, chiar pe pista de atletism, în prezența multiplei campioane naționale și balcanice, buzoianca Marina Baboi, dar și a consultantului german din partea Federației Internaționale de Atletism.

Lista regulilor

  • Accesul copiilor sub 14 ani este interzis fără însoțitori;
  • Publicul larg va folosi în timpul alergării doar culoarul 8;
  • Sportivii de performanță vor folosi, în timpul antrenamentelor standard, culoarele 7 și 8 și doar în timpul antrenamentelor controlate toate culoarele;
  • Este interzisă folosirea de către public a sectoarelor de aruncări și sărituri, obstacolelor, gardurilor;
  • Este interzis pe pista de atletism cu animale, trotinete, role, cărucioare;
  • Este interzis consumul de gumă de mestecat, a semințelor și a altor produse care degradează suprafețele și a tribunelor;

Accesul pe pista de atletism se va face după un program foarte bine delimitat.

”Orarul de acces este următorul: între 5.00 și 8.30 propunem ca baza sportivă să fie deschisă publicului larg; între 8.30 și 11.30 accesul va fi permis doar sportivilor pentru antrenamente; între 13.00 și 15.20 baza sportivă va fi deschisă pentru public, urmând ca 15.30 și 17.20 perioadă să fie dedicată sportivilor ; 17.30 și 24.00 accesul va fi permis iarăși publicului larg. Vom avea și nocturnă ce urmează să fie instalată”, a spus Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău

Prezentă la citirea acestui regulament Marina Baboi a declarat că odată cu reabilitarea acestui stadion și-a văzut împlinit un vis la care, în momentul în care a părăsit Buzăul pentru a avea unde să se antreneze, nici nu îndrăznea să spere.

”Mă bucur enorm că Buzăul are un stadion de atletism. Când am plecat eu de acasă, pentru că motivul a fost faptul că nu aveam unde să mă antrenez, nu visam că o să se întâmple acest lucru la Buzău și mă bucur din suflet că s-a realizat acest lucru. Și, de ce nu, o să pot alerga din nou aici și chiar sper să se țină competiții și să pot alerga la Buzău cum doar am visat”, a spus Marina Baboi, multiplă campioană națională și balcanică .

În exclusivitate pentru sansanews,ro, Marina Baboi a vorbit despre cât de important este acest sport pentru copii și de la ce vârstă încurajează să se treacă de la simpla mișcare la antrenamente serioase.

Regulamentul urmează să fie lansat în dezbatere public și pe site-ul Primăriei municipiului Buzău, iar cetățenii pot propune noi reguli sau aduce sugestii pentru o cât mai bună gestionare a bazei sportive. Mai multe informații despre cum va arata stadionul de atletism citiți în sansanews.ro.

Sursă foto: scmgloriabuzau.ro