Actualitate Tineri pentru România

Ești antreprenoare și vrei să-ți dezvolți afacerea? Uite ce ai de făcut ca să iei 200.000 lei de la stat!

sursa foto:pixabay
sursa foto:pixabay

O nouă schemă de minimis destinată stimulării înființării și dezvoltării de afaceri manageriate de femei va fi lansată în curând. Femeile care au firme vor putea obține fonduri nerambursabile pentru investiții în valoare de 200.000 de lei fiecare. Apelul de finanțare din Programul Femeia Antreprenor urmează să se deschidă joi, 18 august, pe platforma granturi.imm.gov.ro. Măsura are un buget de peste 150 de milioane de lei.

”Societățile eligibilite trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii în cazul IMM-urilor aplicante. Pentru societățile înființate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, condiția se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatiști din Consiliul de Administrație este formată din femei. ” se arată într-un comunicat al Ministerului Turismului și Antreprenoriatului.

Se3 estimează că în cadrul apelului vor primi finanțare în jur de 785 de societăți care vor răspunde criteriilor. Ordinea admiterii la finanțare este dată de punctaj. Firmele eligibile sunt cele care au între 50 și 100 de puncte. Sunt anumite activități comerciale care nu vor fi finanțate în cadrul Programului Femeia Antreprenor. Atenție, înscrierea aceleiași firme de două ori în program atrage excluderea acesteia!

Există și o cotă de cofinanțare de 5 %, iar valoarea finanțării este influențată și de numărul de angajați noi asumați prin proiect. Solicitantele au la dispoziție 30 de zile calendaristice pentru depunerea aplicației pentru obținerea finanțării.

Mai multe detalii AICI.

Acordarea schemei de minimis prin acest program urmărește reducerea decalajelor între numărul bărbaților care fac afaceri și cel al femeilor din același domeniu.

”Deși nominal, de la începutul anului a crescut numărul de asociați/acționari femei, creșterea este mult mai mică față de creșterea numărului bărbaților care sunt acționari sau asociați ai societăților. Programul contribuie, totodată, la atingerea standardelor OECD privind egalitatea de gen în domeniul antreprenorial fiind o măsură personalizată, care asigură accesul la finanțare a femeilor antreprenor. Egalitatea de șanse se obține, în primul rând, prin micșorarea deficitului sistematic existent.” a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

 

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian