Angajații primăriilor din mediul rural din întreaga țară, care sunt afiliați Sindicatului Naţional al Salariaţilor Comunelor şi Oraşelor din România, vor intra în grevă, de săptămâna viitoare. Protestul anunțat va fi unul mai puțin obișnuit: timp de două ore, în fiecare zi, sindicaliștii din primăriile comunelor vor protesta la ore diferite, pe care nici ei nu le vor ști dinainte, iar în restul programului de lucru vor fi în grevă japoneză, dar nu în cea clasică, ci o grevă japoneză a excesului de zel.
Asta înseamnă că oamenii care vor merge la primării să-și rezolve diferite probleme vor putea depune documente, dar vor avea de așteptat mult timp până ce vor avea și rezolvarea. Asta pentru că funcționarii vor lucra, dar nu se vor grăbi, ci vor trage de timp cât pot demult.
“Sunt lucrări pentru care termenul prevăzut de lege este de 30 de zile, sunt lucrări pentru care termenul este de 15 zile. La limita termenului prevăzut de lege vom elibera toate lucrările. Vom munci la fel ca şi până acum, dar dacă se va simţi o presiune în comunitatea locală, asta va însemna că întreaga suflare din primării în momentul de faţă îşi desfăşoară activitatea într-un parteneriat deplin cu cetăţenii din satele noastre şi că dacă astăzi dăm orice adeverinţă în două ore sau, cel târziu, a doua, a treia zi – un certificat de urbanism sau o autorizaţie de construcţie – înseamnă că noi suntem alături de comunitatea locală. În momentul în care vom trece la rezolvarea lucrărilor în termenul maxim prevăzut de lege, se va simţi diferenţa. Ca să nu ne mai înjure lumea că suntem mulţi, puturoşi şi bine plătiţi. Toate aceste trei calificative sunt jignitoare şi sunt nelalocul lor. Dar le întâlnim pe stradă, în fiecare zi”, a explicat președintele Sindicatului, Dan Cârlan.
Protestele din primăriile de comune vin pentru că salariații sunt singurii din administrație ale căror salarii nu au crescut din 2021, după cum reclamă sindicaliștii.
Adaugă comentarii