SĂNĂTATE

FOCAR DE CORONAVIRUS CU APROAPE 60 DE BOLNAVI. Și sunt și bătrâni

Situație din ce în ce mai gravă la Căminul pentru Persoane Vârstnice Alecu Bagdat din Râmnicu Sărat. 58 de persoane au fost confirmate până acum cu coronavirus, centrul de la Rm.Sărat fimd astfel cel mai mare mare focar de covid-19 din județul Buzău.

Un alt focar de coronavirus este la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională din Rm.Sărat unde sunt 42 de persoane pozitive, atât beneficiari ai unității cât și angajați.

Ultimul focar este cel de la Școala 11 din Buzău unde au fost  depistate pozitiv două eleve și un profesor de Educație Fizică și Sport,  școala fiind închisă și trecută pe scenariul roșu, cu învățământ exclusiv online timp de 2 săptămâni. Iată ce măsură a dispus DSP Buzău în cazul celor trei focare de coronavirusȘ?

·        Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

·        În centrele sociale DSP a dispus evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialiști și izolarea la nivelul centrului/spitalului în funcție de complexitatea și gravitatea cazurilor, asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului, care să permită carantinarea contacților/izolarea pacienților.

·        În cazul focarului de la Școala gimmazială nr. 11, DSP a dispus următoarele măsuri: identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora, testarea contacților apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, cu firmă specializată, unitatea de învățământ își va suspenda cursurile “față în față” până pe 16.10.2020.