SĂNĂTATE

FOCAR DE CORONAVIRUS LA MATERNITATEA BUZĂU

Focar de coronavirus la Maternitatea Buzău. Inițial, la începutul săptămânii o asistentă a fost confirmată cu infecție cu coronavirus, iar între timp alte două persoane care lucrează la Maternitate au fost contaminate. Astfel, cu 3 cazuri pozitive, la Maternitatea Buzău a fost declarat focar de coronavirus. Este pentru a doua oară în această vară când instituția se confruntă cu o astfel de situație. La finele lunii iulie, 3 cadre medicale din Maternitate au fost diagnosticate cu COVID-19 astfel că Direcția de Sănătate Publică Buzău a deschis acolo focar de coronavirus.

În județ, în prezent, mai sunt active alte 9 focare. Este vorba despre secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Buzău unde sunt 16 cazuri. La Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ”Alexandru Marghiloman” sunt 44 persoane confirmate pozitiv, la azilul din Cernătești 16, la Căminul pentru persoane vârstnice Râmnicu Sărat: 55 persoane confirmate pozitiv, iar la Spitalul privat ”Sfântul Sava”- Secția exterioară Pătârlagele: 20 persoane confirmate pozitiv. 

Focar de COVID-19 este și la Oficiul Județean de Zootehnie Buzău cu 4 persoane confirmate pozitiv dar și la Societatea de distribuție a energiei electrice Muntenia Nord- Departament Construcții Energetice Buzău- 6 cazuri.

De asemenea, două societăți comerciale din municipiul Buzău au câte 8 persoane confirmate pozitiv.