Actualitate

Focar de rujeolă la Cândești! Câte cazuri sunt confirmate și în ce stare sunt copiii

Un focar de rujeolă este confirmat de reprezentanții DSP, care vizează mai mulți copii din satul Cândești, comuna Vernești. Se pare că acest număr mare de cazuri a făcut autoritățile să ia măsuri, mai ales că parte dintre cei mici au ajuns la UPU Buzău.

În ultimele zile, DSP a confirmat 8 cazuri de rujeolă, toate înregistrate la o școală gimnazială din satul Cândești. Unii elevi care aveau simptomatologia specifică rujeolei au fost trimiși acasă, însă alții au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

În urma apariției focarului, copiii sunt triați epidemiologic la momentul la care ajung la instituția de învățământ, înainte de a participa la cursuri.

„Avem un focar de rujeolă, 8 cazuri deocamdată, suntem în supraveghere și vaccinare. Copiii sunt elevii unei școli generale din Cândești, de la clase diferite. Se face un triaj epidemiologic cu ajutorul personalului medical, dar și al cadrelor didactice. Copiii, în unele cazuri au ajuns în spital pentru o scurtă perioadă, însă majoritatea sunt la domiciliu”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei

Rujeola poate fi prevenita prin vaccinarea cu vaccinul ROR.  9 din 10 persoane neimunizate care stau in apropierea persoanei infectate se vor infecta la rândul lor. La copiii mici, pojarul poate duce la deces.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian