SĂNĂTATE Social

FOCARUL DE LA SPITALUL SF.SAVA DIN PĂTÂRLAGELE SE EXTINDE ALARMANT. Numărul bolnavilor infectați cu coronavirus s-a dublat în 24 de ore

 Focarul de coronavirus izbucnit la spitalul Sfântul Sava din orașul Pătârlagele, județul Buzău, se extinde alarmant.

Dacă luni erau 10 cazuri de COVID-19, marți, s-a ajuns la 20 de bolnavi. 14 dintre persoanele depistate pozitive provin din rândul pacienților care sunt bolnavi aflați în fază terminală de boală, iar ceilalți 6 sunt din rândul personalului medical. Având în vedere că pacienții din această secție au deja boli grave și erau internați aici  doar pentru a le fi ameliorate simptomele, e clar că lucrurile pot deveni dramatice în acest focar.                                    

Cât despre sursa infectării, se pare că virusul a intrat în această secție odată cu un pacient nou internat. Persoanei respective i-a fost făcut în spital un test de anticorpi care a arătat prezența virusului, ulterior făcându-i-se test PCR. De asemenea, din acel moment, s-a luat decizia testării tuturor pacienților și personalului medical.

Direcția de Sănătate Publică Buzău raportează, marți, 40  de cazuri noi de COVID-19,  la pacienți cu vârste cuprinse între 26 și 93 de ani. Județul ajunge astfel la 2286 de cazuri de COVID-19 de la debutul pandemiei, cu 80 de persoane decedate.

De altfel, ultimele două decese sunt raportate chiar marți. Este vorba despre un bărbat de 90 de ani și despre o femeie de 86 de ani, ambii și cu alte afecțiuni specifice vârstei înaintate.