Actualitate

Fost comandant al Diviziei 2 Infanterie Getica, numit șef al Statului Major al Apărării

Divizia 2 Infanterie Getica dovedește, încă o dată, că e o pepinieră importantă de șefi de stat major și miniștri. Funcția de comandant al Diviziei este o etapă importantă în cariera generalilor care ajung să dețină funcții la vârful Armatei Române.

Cel mai relevant exemplu este al generalului Nicolae Ciucă, fost șef al Diviziei din Buzău, care a ajuns ministru al Apărării și, ulterior, prim-ministru.

Cel mai recent, este, însă exemplul generalului Gheorghiță Vlad, care a fost comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica în perioada 2017 – 2020, propus de ministrul Angel Tîlvăr să preia funcția de șef al Statului Major al Apărării. Generalul Vlad îl va înlocui în funcție pe generalul Daniel Petrescu, al cărui mandat a expirat. Numirea în funcție este valabilă începând cu data de 30 noiembrie, mandatul fiind unul de 4 ani.

În prezent, până la preluarea mandatului, generalul – locotenent Gheorghiță Vlad este locțiitor al șefului Statului Major al Apărării, funcție pe care o deține din august 2022.