Petruș Cârcei, fost director al Direcției de Finanțe Buzău, a murit în urma infecției cu SARS-Cov-2.
Conform unor surse, Petruș Cârcei s-ar fi prezentat la spital miercuri, pe 27 octombrie. Avea simptomatologie severă, semn că prea mult a stat acasă, cu boala.
I s-a făcut triajul după care a fost dus într-unul dintre containerele din curtea Spitalului Județean, în așteptarea eliberării unui loc în spital.
Din păcate, nu a mai fost timp, iar Cârcei s-a stins câteva ore mai târziu.
Petruș Cârcei avea 57 de ani și nu era vaccinat anti-Covid. În trecut, el a fost director al Direcției de Finanțe Buzău.
La Buzău, joi, e o zi neagră. Autoritățile de sănătate publică au raportat 21 de decese asociate Covidului, inclusiv la persoane care nu aveau alte afecțiuni în afara infecției cu Sars Co V2. Alții au stat atât de mult acasă încât atunci când au ajuns la spital medicii nu au mai avut ce le face și au murit în câteva ore. Sunt și buzoieni care mor acasă, cu sau fără schemă de tratament de la medicul de familie.
Medicii atrag atenția asupra faptului că prea mulți bolnavi ajung târziu la spital, atunci când afectarea pulmonară e atât de mare încât medicii, pur și simplu, nu mai pot face nimic pentru pacient, care se stinge sub ochii cadrelor medicale.
” Ajung la spital cu afectare pulmonară mare, mulți ajung târziu. E foarte greu pentru toate cadrele medicale și pentru medici și pentru asistente. Nu ne așteptam să aibă așa amploare acest val patru. Sunt cazuri cu afectare pulmonară foarte mare. Unii dintre pacienți ajung în terapie intensivă, se negativează, dar rămân cu leziunile după infecția cu Covid. Post Covid e nevoie de timp să-ți revii, automat încarci sistemul medical pentru că acel pacient trebuie scos de la ATI Covid după ce se negativează, dar trebuie să-l duci tot pe un pat ATI”, a declarat miercuri seară la Focus Tv, medicul Ștefania Manolescu de la UPU Buzău.
În fața unui val 4 mai puternic decât ne așteptam vreodată, medicii abia mai fac față situației. De la o zi la alta numărul bolnavilor crește și parcă nenorocirea nu se mai termină. Spitalele sunt pline de bolnavi Covid ori post Covid, iar printre pacienți sunt și oameni tineri, cu forme severe de boală, oameni care nu aveau alte afecțiuni ori aveau diverse diagnostice care, cu tratament, nu le-ar fi pus probleme prea curând. Însă coronavirusul lovește cum și unde nu te aștepți. Nimeni nu are garanța că va avea o formă ușoară de boală.
Că situația este dramatică se poate observa și din afara spitalului, nu doar de pe holuri ori din saloane.
Joi, 28 octombrie, sunt în curtea Spitalului Județean nu mai puțin de 10 salvări cu pacienți, care așteaptă eliberarea unui loc pentru a fi internați. Așa e de săptămâni bune, spun reprezentanții SAJ Buzău, care au trăit și momente dramatice, în care bolnavii aproape că li s-au stins în salvări.
”Avem în Spitalul Județean blocate 10 ambulanțe cu pacienți care au între 5 si 14 ore de așteptare acolo, așteptăm cu pacienții să ni-I preia. Situația e aceeași zilnic. Am avut si 17 ambulanțe blocate iar timpii de așteptare până la 48 de ore. Colegii mei au început să dea semne de oboseală, dar nu avem ce face, mergem mai departe. Cei mai mulți care se pozitivează sunt nevaccinați, au fost și vaccinați, dar aveau forme ușoare”, a declarat pentru șansanews.ro și Focus Tv, asistentul șef de la SAJ Buzău, Rodica Corneci.
Adaugă comentarii