Actualitate Șansa de Nehoiu

(FOTO) Concurs de educație rutieră: “Alege viața! Strada nu este pistă de concurs!”. Elevi din 7 județe s-au întrecut la Nehoiu

Sursa Fb/ Genilia Aanei

În ultimii ani, șoselele au devenit din ce în ce mai aglomerate și, în acest context, și numărul accidentelor rutiere a crescut alarmant. Indiferent că circuli cu mașina, cu bicicleta, sau pe jos, trebuie să fii cu ochii în patru pentru a nu fi implicat într-un eveniment nedorit. Tinerii de la Școala Gimnazială Lunca Priporului, orașul Nehoiu, au demonstrat că știu cum trebuie să se comporte atunci când ies pe stradă, ce reguli trebuie să respecte pentru a fi în siguranță. Elevii școlii gimnaziale s-au remarcat dintre echipele din regiune, în cadrul competiției ,,Cupa Nehoiului”, un concurs de educație rutieră.

Elevi din 7 judeţe s-au întrecut, în ultimele zile, la Nehoiu. Au avut de trecut mai multe probe pentru a demonstra cât de bine cunosc regulile de circulație.

“În perioada 12-14 mai a.c., la Şcoala Gimnazială Lunca Priporului, s-a desfășurat concursul regional de educație rutieră ,,Cupa Nehoiului”. La concurs au participat 13 echipaje de concurenţi, din 7 judeţe, care şi-au demonstrat abilităţile prin parcurgerea a trei probe prevăzute în regulamentul concursului. Acest concurs a oferit elevilor din Argeș, Buzău, Covasna, Călărași, Giurgiu, Sibiu și Tulcea posibilitatea de testare a  cunoștințelor și deprinderilor practice de mers cu bicicletă, precum şi contexte de gestionare a emoțiilor în condiții de stres, pregătindu-i să facă față provocărilor din viața de zi cu zi”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Echipele care au participat la concurs au avut de parcurs un anumit traseu cu bicicleta, inclusiv în poligon, au ajuns în parcul-școală unde au indicat fiecare regulă ce trebuie respectată în intersecție, la semafor sau lângă școală. Nu în ultimul rând, copiii au avut o probă de legislație rutieră. La finalul celor 3 probe, elevii Școlii Lunca Priporului s-au remarcat prin cunoștințele acumulate.

Sursa foto Fb/ Genilia Aanei

“Abilitatea de a opera cu ABC-ul circulaţiei, deprinderea corectă de mers cu bicicleta, manifestarea unui comportament civilizat şi preventiv pe drumurile publice sunt competențele pe care elevii le-au demonstrat prin parcurgerea  celor 3 probe prevăzute în regulamentul concursului, obținând  numeroase premii individuale și de echipaj. Pe podiumul concursului s-au aflat următoarele echipaje: echipajul Şcolii Gimnaziale Lunca Priporului (Buzău), echipajul Şcolii nr.11 Costeşti (Argeş), echipajul Şcolii Gimnaziale „Prof.Lucian Pavel” Olteniţa (Călăraşi). De asemenea, au fost răsplătiți cu premii și elevii claselor primare pentru lucrările deosebite cu care s-au înscris la concursul de creație plastică ,,Mesaj pentru un pieton vigilent”.”