Actualitate Reporter de strada

(FOTO) Intersecțiile periculoase, reprezentative pentru Buzău. Cum a fost evitat un accident la limită

Regulile sunt făcute ca să fie încălcate, iar amenzile se dau pentru a fi ignorate. E valabil peste tot în țară și în toate domeniile, dar mai ales când vine vorba de regulile de circulație rutieră. Deși, în urmă cu luni bune, au fost adoptate reglementări privind circulația cu trotinetele electrice, se pare că mare parte dintre buzoieni nu vor să țină cont de ele.

Doar persoanele care au peste 14 ani pot circula cu trotinetele și numai dacă poartă o cască de protecție, iar atunci când circulă cu trotineta trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate. Se pare că prea puțini țin însă cont de lege. Vina se împarte totuși.

Deși mulți participanți la trafic nu respectă nimic, pentru a evita accidentele rutiere, care situează țara noastră pe locul 1 la nivel european privind numărul de accidente grave produse anual, nici străzile și intersecțiile nu îi prea ajută pe cei care ar vrea să fie corecți. Concret, în urmă cu câteva ore a fost postat pe grupurile de Facebook un filmuleț din care se vede exact cum a fost evitat un accident la limită. Un adolescent de până în 14 ani se deplasa cu o trotinetă electrică în apropierea Crângului. Strada pe care se deplasa include un viraj strâns și periculos, iar băiatul hotărăște „să taie curba”, intrând pe contrasens. Șoferul care venea din sens opus a redus viteza cât a putut și a reușit să oprească autovehiculul, însă băiatul de pe trotinetă s-a speriat și s-a dezechilibrat. Totul a fost surprins de camera de bord instalată pe mașina șoferului.

Scenariul putea deveni ușor unul sumbru dacă șoferul nu avea reflexele necesare pentru a opri mașina. Însă, ignoranța autorităților nu îl ajută pe șofer. Intersecția nu are oglindă, iar vizibilitatea este aproape de 0. Practic, este aproape imposibil ca șofer să te orientezi sau să anticipezi că din sens opus vine un vehicul, iar traficul se desfășoară la mica înțelegere, ca în multe alte intersecții din oraș.