Actualitate

(FOTO) Luptă pentru ceea ce îți dorești și vei câștiga! Buzoianul Vlad Chivu: „Vreau să îi învăț pe tineri să concureze pe circuit”

16 ani, frumoasa vârstă la care tinerii își petrec timpul alături de prieteni. 16 ani, vârsta la care buzoianul Vlad Chivu a început să lupte pentru visul său, acela de a ajunge campion. Și, deși avea doar 16 ani, a lăsat pe locul secund plimbările și distracția alături de prieteni și a decis că este momentul să înceapă să câștige bani pentru a-și vedea visul cu ochii. Atunci a început să lucreze ca muncitor necalificat, câștigând primele sume de bani. Doar doi ani după, când a împlinit vârsta majoratului, a avut parte de o cumpănă uriașă: un accident teribil în urma căruia Vlad, aflat pe motocicletă, a ajuns la spital cu multiple leziuni. Dar, oricât i-a fost de greu, a mers mai departe, luptând pentru visul său. Și a avut de câștigat.

Tratamente peste tratamente, dificultăți pe traseele de moto, intervenții chirurgicale costisitoare, asta a însemnat vârsta majoratului pentru Vlad. Însă, nu a vrut să se dea bătut, așa că titlurile au tot apărut demonstrând tuturor că pasiunea pe care o are îi va ghida pașii toată viața, chiar dacă soarta a fost nedreaptă cu el.

„-Am participat în campionatul Privat Moto RC, aici am ieșit vicecampion.

-Campionatul national motociclism viteza pe circuit, unde am ieșit campion.

-Campionatul est european balcanic motociclism viteză pe circuit, am obținut locul 4.”

Din anul 2021, Vlad a început să urce pe podium la toate competițiile la care a participat, motto-ul după care se ghidează fiind „Luptă pentru ceea ce îți dorești”. Asta în ciuda piedicilor pe care le-a tot avut.

„Am trecut la 600 cm cubi. În aprilie am avut prima etapă în Campionatul Național la Clasa Formula 600 și am luat locul 1. De atunci până în luna iulie a urmat doar locul 1, locul 1, locul 1 și iar locul 1 și am terminat campion național.”

În septembrie 2022 a fost ultima competiție la care a participat, în Serbia. Campionatul Est-European de viteză pe circuit, etapă dublă, ultima etapă a anului, a însemnat pentru Vlad locul 3 pe podium și poziția a 8-a la clasa Super Sport 600.

Ce înseamnă anul 2023 pentru Vlad? Planuri mari, înseamnă propriul club sportiv non-profit și muncă zilnică pentru a strânge bani. Pentru ce are nevoie de bani? Pentru că viața i-a arătat că oricând poți fi doborât de pe motocicletă din cauza unor șoferi care nu respectă regulile de circulație, Vlad vrea să le arate tinerilor pasionați de motoare ce înseamnă o conduită preventivă atunci când circulă pe drumurile publice, dar și cum să câștige titluri importante la motociclism de viteză.

Cluburi sportive pe ramura enduro au mai apărut la Buzău, însă pe ramura viteză nu sunt. Vlad vrea să strângă tineri, să le împărtășească secretele sale și să susțină sportul buzoian. Condiția ca Vlad să își atingă visul de a deveni antrenor este să ajungă la un campionat mondial. Însă, până atunci, va lupta cum știe el mai bine, câștigându-și banii de unul singur, astfel încât în 2024 să ajungă la competițiile la care își dorește și care îl apropie de visul său.

„Din punct de vedere competițional sunt în cadrul unui campionat privat, nu este recunoscut de Federație, pentru că eu sacrific anul acesta, doar o să mă antrenez. În plus, trebuie să adun sponsorizări pentru Campionatul Alpe Adria, care este un campionat european, cu cea mai mare bătaie din Europa și cei mai mulți investitori. Am nevoie de minim un an și minim un podium pentru a primi o derogare de la Federație să mă duc la Campionatul Mondial”, declară pentru Șansa News, Vlad Chivu.