Actualitate

(FOTO) Patru copii și părinții lor au rămas pe drumuri, după ce casa li s-a făcut scrum. E nevoie de bani și materiale pentru reconstrucție

O familie cu patru copii a rămas fără agoniseala de o viață, zilele trecute, după ce casa în care locuiau a fost cuprinsă de flăcări. Patru copii mici, alături de tatăl lor și mama gravidă în luna a șaptea, au rămas pe drumuri, fără un acoperiș deasupra capului. Imaginile de la fața locului au un puternic impact emoțional și arată drama pe care o trăiește această familie greu încercată.

Totul s-a întâmplat în comuna Tisău, când tinerii au încercat să igienizeze o parte din gospodărie. Ei au pus cârpe îmbibate cu carburant într-una dintre anexele gospodărești și le-au aprins. Încercau astfel să ardă niște deșeuri. Doar că s-au luat cu treaba și au uitat de foc care, nesupravegheat, a mistuit rapid întreaga anexă și s-a extins și la casă. Din fericire, au reușit să se pună cu toții la adăpost din calea flăcărilor. Focul a făcut însă prăpăd, iar n-au mai rămas cu mare lucru din ce au avut.

Localnicii s-au mobilizat imediat, mișcați de ceea ce s-a întâmplat. Le-au oferit celor mici și părinților haine, încălțăminte și alimente. Autoritățile locale, în speță, primăria s-a ocupat ca tinerii să aibă un loc unde să stea până când va începe reconstrucția casei. E însă nevoie de mulți bani pentru ca familia să aibă din nou un adăpost. Acoperișul casei a fost distrus complet, iar cu ajutorul oamenilor de bine, familia își poate reface construcția. Va fi nevoie de materiale de construcții și de mobilier. Localnicii au lansat un apel umanitar în mediul online, în urma căruia au reușit să strângă haine.

Ajutor umanitar!!!!!Noaptea trecuta le-a ars casa vecinilor noștri, o familie cu 4 copii și încă unul pe drum( mama este însărcinată în 7 luni aproximativ).Este vorba de familia Olteanu ( Laura Olteanu ) , locuiesc pe Seaca , sat Padurenii, com. Tisau ( cei din zona sigur îi cunosc).Va rog mult sa ne unim și sa ajutam, fiecare cu ce poate, oricât de puțin!!!Este nevoie de orice : materiale de construcții, electrocasnice, mobila, îmbrăcăminte, încălțăminte, pampers, șervețele, mâncare, produse de igiena personala, orice este folositor într-o casa, au rămas doar cu hainele de pe ei..Mărimi pentru îmbracaminte/încălțăminte:- Denisa: 15 ani, mărime haine S/M , încălțăminte 37;- Eduard : 10 ani, mărime haine 146, încălțăminte 36;- Kevin : 4 ani, mărime haine 110 , încălțăminte 25;- Anastasia : 1 an și 4 luni, mărime haine 86, încălțăminte 18-19;- Laura ( mămica) poarta S/M ( are și burtica), încălțăminte 37;- tanti Viorica ( bunica) poarta XL/XXL, încălțăminte 38.Multumesc !!!

Donațiile pentru familia a cărei locuință a ars pot fi trimise la primăria din Tisău.