Actualitate

(FOTO) Geoparcul UNESCO “Ținutul Buzăului”, promovat peste granițe. Vulcanii Noroioși, pe coperta revistei Rețelei Europene a Geoparcurilor

Geoparcul UNESCO “Ținutul Buzăului”, cel mai bun proiect pe turism din județul Buzău, duce faima obiectivelor unice din zona noastră peste tot în lume. Imaginea Vulcanilor Noroioși de la Berca se află pe coperta celui mai recent număr al revistei Rețelei Europene a Geoparcurilor.

În ultima săptămână, reprezentanții Geoparcului UNESCO “Ținutul Buzăului” s-au aflat în Turcia, la cea de a 49 – a întâlnire a Comitetului de Coordonare din cadrul Rețelei Europene a Geoparcurilor, găzduită de Geoparcul Internațional UNESCO Kula-Salihli. Toate cele 94 de geoparcuri din Europa au fost reprezentate, membrii acestora stabilind obiectivele și strategiile pentru anul în curs. România a fost reprezentată de membrii echipei Geoparcului “Ținutul Buzăului” și de cei din Geoparcul “Țara Hațegului”.

Sursa foto Fb/ Cristina Partal

“În urma votului delegaților, România continuă să facă parte din Consiliul Consultativ al Rețelei Europene a Geoparcurilor, prin colegul nostru Cristian Ciobanu, de la Geoparcul Internațional U N E S C O Țara Hațegului. Totodată, România este membră a Consiliului Consultativ și în cadrul Rețelei Globale a Geoparcurilor, prin profesorul Alexandru Andrasanu, alături de alți 11 experți la cel mai înalt nivel, recunoscuți la nivel internațional pentru activitatea științifică și profesională în domeniul geoparcurilor internaționale UNESCO”, anunță Cristina Partal, președintele ANTREC Buzău.

Delegația buzoiană a avut motive de mândrie. După ani întregi de eforturi, Ținutul Buzăului ajunge tot mai cunoscut. De pildă, Vulcanii Noroioși au fost aleși pentru a ilustra cel mai recent număr al revistei Rețelei Europene a Geoparcurilor. În plus, Ținutul Buzăului, cu toate obiectivele sale neprețuite, a fost prezentat pe larg participanților din întreaga Europă. Nu au lipsit bunătățile tradiționale. Au fost oferite spre degustare produse precum babic, mierea sau berea artizanală produsă în geoparc, toate fiind apreciate de cei prezenți.

“România este astăzi pe coperta revistei Rețelei Europene a Geoparcurilor, cu o imagine reprezentativă pentru cele două geoparcuri ale sale: dinozaurii Hațegului și Vulcanii Noroioși ai Buzăului. Babicul, covrigii de Buzău, vinul, dulcețurile, mierea și berea geoparcului din Buzău, au făcut deliciul colegilor din rețea, la degustarea organizată cu sprijinul gazdelor din Kula – Salihli Unesco Global Geopark (Turcia), pentru care le mulțumim!

Echipele celor două geoparcuri UNESCO ale României au făcut ca azi să se vorbească mai mult despre moștenirea țării noastre.”

Proiectul Geoparcul UNESCO “Ținutul Buzăului” a devenit cel mai bun proiect pe care l-a avut județul nu doar în materie de dezvoltare a turismului, ci și prin impactul în diferite domenii, de la educație la cercetare. Numărul turiștilor care au ajuns în geoparc s-a dublat anul trecut față de perioada anterioară. Detalii, AICI.

 

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian