Actualitate

(FOTO) Spectacol pe A7! Peste 1600 de oameni lucrează la construcția autostrăzii numai între Buzău și Rm. Sărat

O vizită pe teren făcută de reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău, care au vrut să verifice stadiul lucrărilor de pe șantierele viitoarei autostrăzi A7, confirmă, încă o dată, evoluția spectaculoasă existentă pe porțiunile construite de firmele omului de afaceri român Dorinel Umbrărescu.

Reprezentanții DRDP au verificat două loturi construite de UMB, cel de la Buzău la Vadu Pașii și cel de la Vadu Pașii până la Râmnicu Sărat, unde s-a turnat, de altfel, și asfalt. Iar pe ambele șantiere s-a descoperit un adevărat furnicare de oameni și de utilaje.

foto: DRDP Buzău

849 de oameni și 252 de utilaje lucrau pe porțiunea viitoarei autostrăzi de la Buzău la Vadu Pașii, în vreme ce pe al doilea tronson, Vadu Pașii – Rm. Sărat, erau la lucru 800 de oameni și 243 de utilaje. Practic, pe o porțiune de circa 35 de km se aflau peste 1600 de muncitori și aproape 500 de utilaje.

În cazul ambelor șantiere, stadiul lucrărilor este avansat, dat fiind termenul la care au început efectiv lucrările, adică în iarnă. Pe tronsonul 1 este un progres al lucrărilor de 12%, iar pe al doilea tronson lucrările au ajuns la 13%.

Reprezentanții DRDP au făcut publice și o serie de fotografii, mărturie a evoluției de pe cele două șantiere.

Constructorul român se ocupă de construcția unui număr de 10 loturi din cele 13 în care este împărțită autostrada, de la Buzău până la Pașcani.

Autorul știrilor

Claudia Toader

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Vrajeala! Am fost ieri pe lotul de la Vadu Pasii si nu era nimeni! Nu intereseaza pe nimeni , a prin expropieri,si-au batut joc de proprietari! Nu se grabesc sa ii cheme pt.intocmire acte.Multe terenuri agricole stricate cu asta A7,au ramas de izbeliste!

  • Stimata doamna(domnisoara), fiind de moda veche, a se citi cu scoala facuta pe vremea impuscatului, citind acest articol, stau si ma intreb, acesti jurnalisti si formatori de opinie, cat mai siluiti limba romana prin folosirea gresita din punctul meu de vedere a acestui ,,SI”, cum ar fi in cazul: ”unde s-a turnat, de altfel, si asfalt”, de parca s-a mai turnat altceva anterior, sau ,,reprezentantii DRP au facut publice si fotografii”, sa inteleg ca au mai publicat si altceva in afara de fotografii? un alt caz ,,lucrarile au inceput in iarna”, sau corect ar fi din iarna. Poate am ramas corigent la limba si literatura romana si nu stiu. Pentru evitarea unei greseli ulterioare va recomand sa vizionati videoclipul Top cele 3 greseli de limba CA SI versus CA cu Radu Paraschivescu, realizatorul emisiunii ,,Pastila de limba” de la Digi 24.