Actualitate

(FOTO) Turiști scoși din noroaie de jandarmii buzoieni. Nu vor uita prea curând peripețiile prin care au trecut

Trei tineri din Capitală, pasionați de natură și excursii pe munte,  au avut parte de o aventură pe care nu o vor uita poate niciodată. În timp ce se întorceau spre casă, au rămas cu mașina blocată în albia unui pârâu, în nordul județului Buzău. După ore întregi în care s-au chinuit să pornească mașina, după un drum lung străbătut la pas în căutare de semnal la telefon, turiștii au fost salvați de jandarmii buzoieni și s-au putut întoarce în siguranță acasă.

Ieri, în jurul prânzului, după ce au petrecut ceva vreme pe munte, cei trei tineri din București, cu vârste între 20 și 23 de ani, și-au strâns cortul, și-au urcat bagajele în mașină și au pornit spre casă. Drumul lor s-a oprit la Gura Milei, Siriu. Mașina cu care călătoreau s-a blocat în noroi. Aproape 6 ore s-au chinuit tinerii să o urnească din loc, fără succes însă.  Cum în zona în care se aflau nu era nici semnal la telefon, unul dintre ei a plecat pe jos, kilometri întregi, în încercarea de a chema salvatorii. În cele din urmă, în jurul orei 17:00 au reușit să ia legătura cu jandarmii montani.

“Miercuri seară, în jurul orei 17.00, trei tineri din București au solicitat sprijinul jandarmilor prin apel la 112, după ce mașina lor a rămas suspendată în albia unui râu din zona cătunului Gura Milei din județul Buzău. Tinerii au cerut ajutorul jandarmilor buzoieni după ce mai bine de 6 ore au încercat singuri să scoată mașina din noroi. Pentru că in zona in care se aflau nu era semnal, au hotărât ca unul dintre ei să meargă pe jos aproape 4 kilometri pentru a putea folosi telefonul”, se arată într-o postare a Jandarmeriei Române.

Intervenția de scoatere a autoturismului din albie a fost destul de grea. Aproape 3 ore le-a luat jandarmilor să aducă vehiculul pe un drum practicabil.

“Jandarmii din cadrul Postului Montan Nehoiu au ajuns in scurt timp la ei, și după aproximativ 3 ore de încercări, cu ajutorul ATV-ului din dotare, au reușit să tracteze autoturismul către o zonă practicabilă și să îi aducă în siguranță pe drumul public.”

În cele din urmă, tinerii bucureșteni au reușit să ajungă la șosea și să își continue drumul spre casă, în siguranță.