Actualitate

(FOTO & VIDEO) Se strigă adunarea la Sărata Monteoru. Vor fi zile pline de distracție și voie bună la începutul lunii iunie

Sursa foto Facebook

Culoare, voie bună și o gură de aer proaspăt, acestea sunt ingredientele ce vor caracteriza amplele evenimente programate chiar la începutul verii: Buzău Fest și Zilele Chișinăului la Buzău. Anul acesta, Consiliul Județean Buzău a decis ca cele două festivaluri să fie reunite și organizate în aceeași perioadă, la începutul lunii iunie. Pregătirile sunt în toi fiindcă evenimentele se anunță mai ample și mai spectaculoase ca în anii trecuți.

Debutul sezonului estival va coincide cu organizarea Buzău Fest și a Zilelor Chișinăului la Buzău. În perioada 2 -5 iunie, în municipiul Buzău și în stațiunea Sărata Monteoru vor avea loc diverse evenimente care mai de care mai impresionante. Nu va lipsi parada cu torțe de pe străzile Buzăului, pe traseul Catedrala Episcopală Înalțarea Domnului – Bulevardul Unirii -Bulevardul Nicole Bălcescu – Muzeul Județean Buzău. De asemenea, vor fi organizate expoziții, târguri cu produse realizate de meșteri populari, parada portului popular dar și degustări de produse tradiționale din Buzău și din Republica Moldova.

Atmosfera de sărbătoare se va resimți și la Sărata Monteoru, unde pe scenă vor urca Inna și The Montans – vineri, 3 iunie, precum și artiști din Republica Moldova, orchestra municipală de muzică populară „Frații Advahov” și Zdob și Zdub – sâmbătă, 4 iunie. Ziua de duminică încheie festivalul printr-o serie de festivități – ateliere, tabără militară și concerte.