Actualitate POLITICĂ

(FOTO & VIDEO) Succes din primele minute! Campania de strângere de semnături pentru testarea legumelor în piețe, pe placul buzoienilor

“Spune DA pentru introducerea testării legumelor în piețe! DA pentru sănătatea noastră! DA pentru a mânca sănătos!” Este sloganul campaniei ce se va desfășura începând de astăzi în municipiul Buzău și care are în vedere strângerea de semnături pentru testarea legumelor comercializate în piețele din oraș, astfel încât buzoienii să aibă certitudinea că ceea ce pun în farfurie nu le va afecta sănătatea.

Campania, care a luat startul în această după-amiază,  a  fost inițiată de senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu. De altfel, acesta a făcut, în primăvară, și o petiție online cu același scop: testarea legumelor în vederea depistării prezenței eventualelor substanțe nocive.

Un cort a fost amplasat chiar lângă piața din cartierul Dorobanți, unde a fost dat și startul campaniei de strângere de semnături. Acolo, în fiecare zi de luni până sâmbătă, un reprezentant al PNL Buzău va fi prezent pentru a strânge semnăturile buzoienilor care sunt de acord cu testarea legumelor scoase pe tarabe.

Listele cu semnături vor fi prezentate primarului municipiului și consilierilor locali, cei în măsură să implementeze un sistem de testare a produselor scoase la vânzare în piețe.

         Prezent la rândul său la lansarea campaniei de strângere de semnături, președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, a vorbit despre importanța prezenței pe piață a unor produse autohtone, gustoase și în primul rând sigure pentru sănătatea consumatorilor.

Campania este susținută și de prefectul Daniel Țiclea.

Buzoienii s-au dovedit interesați de această campanie și susțin nevoia de a ști că produsele pe care le cumpără din piață sunt bune pentru consum. Dovadă stă numărul mare de persoane care au semnat pentru testarea legumelor chiar în primele minute de la lansarea campaniei.

Două corturi unde buzoienii se pot alătura campaniei senatorului PNL Vlad Mircea Pufu se vor afla pe parcursul întregii luni iulie lângă piețele din cartierele Dorobanți și Micro XIV, iar în august acestea vor fi amplasate în alte zone din oraș. Semnăturile vor fi strânse de luni până vineri, de la 8:00 la 11:00 și în intervalul 16:00-19:00, dar și sâmbăta, de la 9:00 la 12:00.

În paralel va avea loc și o campanie door-to-door, în care reprezentanți ai PNL vor aduna semnături de susținere a acestei inițiative în tot orașul.