Oficiali din Ministerul Transporturilor au făcut o vizită neanunțată pe șantierul primului lot al Autostrăzii A7, mai exact pe lotul Dumbrava – Mizil al tronsonului cuprins între Ploiești și Buzău. Și, cu toate că nu știa nimeni de inspecția de la primele ore ale dimineții, pe șantier era forfotă de oameni și utilaje.
Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu, s-a arătat mulțumit de ceea ce a găsit la fața locului.
”Se lucrează la decaparea terenului vegetal între în zona bretelei 1 nod rutier Dumbrava, bretelei 2 nod rutier Dumbrava și în zona autostrăzii, se execută lucrări de stabilizare a terasamentului cu liant hidraulic, lucrări de umpluturi cu pământ pe traseul autostrăzii, lucrări pentru piloții de îndesare, lucrări de armare, cofrare și betonare pentru piloți, se realizează săpături pentru podețele autostrăzii, se execută lucrări de armare a radierelor aferente pilelor P1 și P2, precum și armarea și cofrarea radierului culeei C2, a început armarea culeei C1, se lucrează la armarea și cofrarea elevațiilor pe sectoarele marginale ale structurii și se pregătește cuneta pentru betonare, se execută lucrări de relocare a utilităților”, arată Irinel Scrioșteanu, secretar de stat de la PNL în Ministerul Transporturilor, într-o postare pe Facebook, în care vine și cu o serie de detalii tehnice.
Pe de altă parte, acesta a precizat că au fost finalizate lucrările de descărcare arheologică pe 4 situri. Într-unul din ele, în decembrie anul trecut s-a făcut o descoperire de excepție, săpăturile scoțând la lumină un mormânt princiar unui războinic de la începutul secolului migrațiilor. Despre acest subiect, Șansa News a scris la acel moment AICI. Ulterior, au mai fost făcute și alte descoperiri arheologice.
”Au fost finalizate lucrările de descărcare arheologică pe 4 situri arheologice și continuă această activitate și pe situl Conduratu, unde, pe lângă descoperirea arheologică de excepție din luna decembrie a anului trecut, în care au găsit mormântul unui războinic princiar din secolele IV-V din epoca migrațiiilor și peste 120 piese de aur, printre care arme (spadă, pumnal), precum și podoabe pentru războinic și pentru decorarea calului cu care a fost înmormântat, arheologii au mai găsit și aproximativ 30 bordeie, un atelier ceramic cu cuptor de olărit și alte morminte.
Având în vedere situația siturilor arheologice din acest șantier, am solicitat tuturor responsabililor monitorizarea atentă și permanentă, astfel încât acestea să nu producă întârzieri în derularea și implementarea proiectului”, a mai arătat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor.
Adaugă comentarii