Actualitate

(FOTO&VIDEO) A rezistat eroic în Laponia și Africa și s-a stricat în România. Ce s-a întâmplat cu celebrul Duster Ironman

O problemă tehnică apărută zilele trecute la cunoscutul Duster IRONMAN 4×4, al lui Cosmin Crăciun, a generat un adevărat val de reacții în mediul online. Cei mai mulți internauți au considerat că uleiul folosit a fost cel care a afectat motorul.

Însă explicația lui Cosmin este că mașina a mers mulți kilometri și a apărut uzura. Mașina a trecut peste un hop, mai exact prin urmele lăsate de un tractor, care erau tari ca piatra, iar zăpada a intrat între roată și aripă, a împins în carena din protecția curelei de accesorii, ajungând la capacul de protecție pentru distribuție, care au fost sparte, astfel că distribuția a prins cureaua de accesorii și a sărit de la punct.

Prima ipoteză a fost că există probleme la distribuție, dar s-a dovedit că acestea au apărut în timp. Praful a intrat treptat în filtrul de aer, care n-a mai făcut față. Susținătorii lui Cosmin spun că nisipul din Africa a cauzat problemele, ceea ce este parțial adevărat, deoarece filtrul de aer a ajuns să nu mai facă față.

Vestea bună este că mașina a fost reparată și arată în prezent, în bord, 360.000 de kilometri. Întregul proces de reparații prin care a trecut Dusterul poate fi urmărit AICI.