Actualitate Reporter de strada

(FOTO&VIDEO) Cartierul din Buzău unde copiii se joacă printre mașini. Nu sunt nici măcar treceri de pietoni!

Locuitorii din cartierul Micro 14 din Buzău au semnalat, recent, mai multe probleme de care se lovesc zilnic. Unul dintre lipsurile pe care nu mai vor să le accepte este absența unei treceri de pietoni pe una dintre cele mai circulate străzi. Copii care merg la școală pe jos sunt nevoiți să se expună riscului de a fi loviți de mașini atunci când traversează. Este vorba de strada Prieteniei, care, deși se întinde pe o distanță mare, nu dispune de treceri de pietoni.

A doua problemă care îi vizează tot pe cei mici este lipsa locurilor de joacă sau starea de degradare a celor amenajate în trecut. Spațiile de joacă par că au fost lăsate de izbeliște, în ultima perioadă, având băncile murdare. În plus, este un miros greu de suportat din cauza sacilor cu gunoi depozitați în vecinătate. Situația produce nemulțumire în rândul celor care își aduc micuții aici pentru aer curat și ore de joacă.

În lipsa unor spații de joacă amenajate sau măcar întreținute, cei mici aleg să deseneze cu creta pe asfalt, printre mașini, în parcările de reședință.

Dar, urmează luna curățeniei, așa că fotografiile și semnalele locatarilor din zonă ar putea să facă problema cunoscută și pentru o problemă extrem de simplu de rezolvat să vină și soluțiile.