Actualitate

(FOTO&VIDEO) Cine cunoaște proprietarul? Poliția cere ajutor! Incredibil ce a putut face

UPDATE: Polițiștii din Buzău au făcut verificări, în ultimele 2 zile, pentru a da de urma persoanei care a abandonat un cal pe câmp, cu picioarele legate cu o sfoară, punându-i viața în pericol. Astăzi, oamenii legii au reușit să identifice proprietarul. Acesta, un bărbat din Ulmeni, și-a luat angajamentul că de acum încolo va îngriji animalul așa cum trebuie. Astfel, calul i-a fost înapoiat, însă, totodată, bărbatul a fost și sancționat.

“Astăzi, 24 octombrie, polițiștii au identificat proprietarul cabalinei abandonate, stabilind că este vorba despre un bărbat de 52 de ani, din Ulmeni. Deținătorul animalului a fost sancționat contravențional conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

Bărbatul și-a luat angajamentul că va respecta responsabilitățile și obligațiile legale ce îi revin în calitate de deținător de animale, astfel că au fost întreprinse demersurile necesare pentru înapoierea cabalinei”, transmite IPJ Buzău.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Polițiștii cer ajutorul buzoienilor pentru a da de urma persoanei care a abandonat un cal pe câmp, dar nu oricum, ci cu picioarele din față legate, punându-i viața în pericol.

Animalul se afla, de câteva zile, pe un câmp din Ulmeni. Abia mișcându-se, din cauza sforii cu care avea picioarele legate, care îi și provocase răni grave, stătea zi și noapte pe acel teren, în frig și fără apă sau hrană. Unui buzoian i s-a făcut milă de animal, gândindu-se că i se poate întâîmpla ce e mai rău. Așa că a cerut ajutorul polițiștilor.

“Poliţiștii au fost sesizați, ieri, 22 octombrie, de către un localnic, care a observat cabalina pe terenul respectiv, nesupravegheată de cel puțin două zile. Poliţiștii au descoperit cabalina la locația indicată, având picioarele din faţă legate cu sfoară, fapt ce îi provocase răni și îi împiedica deplasarea. Este vorba despre un cal, de aproximativ 7 ani, care a fost găsit pe câmp, în extravilanul localității Ulmeni.”

Polițiștii de la Protecția Animalelor au dispus imediat măsuri pentru protejarea calului. Animalul a fost ridicat și dus de urgență la adăpost.

“Calul era slab și neîngrijit, astfel că a fost emis ordin de plasare a animalului în adăpost, context în care acesta a fost ridicat și transportat într-un adăpost special, conform prevederilor Legii 205/2004 privind protecția animalelor.  Calului i-au fost asigurate de îndată condițiile necesare pentru îmbunătățirea stării fizice, fiind-i acordate îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor, hrană și apă.”

Acum, polițiștii continuă verificările pentru a da de urma proprietarului animalului, care l-a lăsat sub cerul liber, în condiții care îi puteau pune viața în pericol. Pentru asta cer ajutorul buzoienilor. Oricine recunoaște calul și are detalii despre proprietar este rugat să anunțe imediat poliția.

“Polițiștii vor continua verificările pentru identificarea deținătorului cabalinei și luarea măsurilor legale ce se impun.

În acest context, persoanele care pot furniza date cu privire la proprietarul calului, sunt îndrumate a se adresa poliției.”

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian