Actualitate

(FOTO&VIDEO) Cum s-a mobilizat comunitatea off-road să-și ajute semenii. Mai mulți buzoieni, printre cei care au adus puțină fericire

Buzoienii nu spun niciodată nu atunci când vine vorba să-și ajute semenii aflați în suferință. Și la fel a făcut și o mână de oameni, parte a Comunității Off-Road, care s-a alăturat unui demers regional de a ajuta mai multe familii din județul Brașov.

Așa se face că sâmbătă dimineață, cu mașinile de off-road pline de alimente, dulciuri, haine și încălțăminte, au pornit la drum cu destinația finală Holbav, Brașov. Acolo, alte zeci de mașini echipate pentru drumuri dificile și pline cu ajutoare erau pregătite să înfrumusețeze zilele persoanelor neajutorate din Holbav.


Deşi locuiesc în apropierea Brașovului, oamenii rămaşi în aşezările Holbavului au fost lipsiţi de un trai confortabil. Reţeaua de gaze, apa curentă şi canalizarea nu au ajuns în gospodăriile lor, drumurile au rămas de pământ, iar accesul se poate face doar cu mașini de teren 4×4.

În ciuda lipsei utilităţilor, comuna le oferă oaspeţilor multe motive pentru a fi vizitată. Casele vechi au o înfăţişare pitorească, iar pădurea şi dealurile din jur le sporesc farmecul.

Comunitățile de off-road, din care fac parte și mulți buzoieni, au obiceiul să meargă dintr-un județ în altul, participând la acțiunile umanitare organizate în toată țara.

Acțiunea umanitară de acum a fost organizată de Arányi Noémi și Csaba Aranyi, alături de grupul Off-Road Ajută și Comunitatea Rescue 4×4. Ei au strâns provizii și cadouri pentru sute de persoane care pe timp de iarnă sunt aproape izolate de restul lumii. Cu mașini puternice, dotate corespunzător, inimoșii au trecut pe la 30 de familii care trăiesc în condiții dificile.

Cel mai mult au impresionat copiii, ale căror povești sunt greu de acceptat și de povestit, dar care s-au bucurat sincer de tot ce au primit.

Ideea de a le veni în ajutor brașovenilor a plecat tocmai din dorința de a face în așa fel încât copiii care merg zilnic câțiva kilometri pe jos pentru a ajunge la școală să aibă fulare, mănuși și încălțăminte adecvate. A fost nevoie de caii putere ai vehiculelor 4×4 pentru ca acestea să ajungă la copii.

Traseul mașinilor off-road a durat mai bine de 7 ore. Săptămâna viitoare, va fi postat un clip despre aventura buzoienilor, iar mai multe detalii găsiți AICI.